15 dkg Barbara kelt tészta keverék
15 dkg Spar free from univerzális liszt
150 ml tej
½ cs friss élesztő
5 dkg margarin
1 tojás
3 ek cukor
csipet só
Töltelék:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztjuk. Kb fél órát kelesztjük. Közben a porcukorral felverjük a tojás fehérjét, s összekeverjük a darált dióval. Ezután lisztezett szilikon lapon kinyújtjuk a tésztát kb 2-3 mm vastagságúra, megkenjük a töltelékkel, s mind a két oldalról feltekerjük középig. Ezután egy-másfél újnyira felszeleteljük, sütőpapíros tepsibe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük.
2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük a száraz alapanyagokkal, a só kivételével. Kimérjük a folyadékokat és a kenyérsütőgépbe/keverőtálba öntjük. Beletesszük a lisztet és elindítjuk a gépet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet. Miután megkelt az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet felöntjük a folyadékkal és kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük a teljes masszát. Serpenyőben kis kókuszolajat hevítünk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű