15 dkg Barbara kelt tészta keverék
15 dkg Spar free from univerzális liszt
150 ml tej
½ cs friss élesztő
5 dkg margarin
1 tojás
3 ek cukor
csipet só
Töltelék:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztjuk. Kb fél órát kelesztjük. Közben a porcukorral felverjük a tojás fehérjét, s összekeverjük a darált dióval. Ezután lisztezett szilikon lapon kinyújtjuk a tésztát kb 2-3 mm vastagságúra, megkenjük a töltelékkel, s mind a két oldalról feltekerjük középig. Ezután egy-másfél újnyira felszeleteljük, sütőpapíros tepsibe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük.
Összegyúrni, picit pihen. Vékonyra nyújtani, 6 db /15 cm kör/. Tölteléket aprítani, összekeverni tejföllel. Megtölteni széleit összecsípni, .kicsit ellapítani. Serpenyőben olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasztani.1 ó kelés.4 felé osztani,vékony négyszögre nyújtani, egyik csücskétől kezdve feltekerni.Duplára keleszteni kb.1 ó. Spriccelni, 200 fok 25-30 p.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a vajat, a tejföl t és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű