15 dkg Barbara kelt tészta keverék
15 dkg Spar free from univerzális liszt
150 ml tej
½ cs friss élesztő
5 dkg margarin
1 tojás
3 ek cukor
csipet só
Töltelék:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztjuk. Kb fél órát kelesztjük. Közben a porcukorral felverjük a tojás fehérjét, s összekeverjük a darált dióval. Ezután lisztezett szilikon lapon kinyújtjuk a tésztát kb 2-3 mm vastagságúra, megkenjük a töltelékkel, s mind a két oldalról feltekerjük középig. Ezután egy-másfél újnyira felszeleteljük, sütőpapíros tepsibe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük.
Előző este beáztatod a napraforgómagot és a mazsolát. A zöldségeket és a mazsolát beleteszed a turmixgépbe, és annyi vízzel, amit még elbír a gép, jól összeturmixolod. Ezt a sűr...
Elkészítési idő:Összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő. Kétszer 40 per...
Elkészítési idő: 10 óraA tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Mindegyik hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Ha kész, formázzunk belőle gombócot, kicsit lapítsuk ki,...
Elkészítési idő: 135 perc