1 kg liszt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő, 1 dkg só,10 dkg cukor, fél liter tej,1 tojás bedagasztom hagyom állni 10 percet utána kigolyózom és bele rakom a formába, a sütőt előtte felmelegítem 50-60 fokra elzárom beteszem szép nagyra megkeltek kb 30-40 perc kiveszem lekenem közben a sütőt felveszem 200 fokra felfűt vissza veszem 180 fokra és kb 10-12 két perc alatt meg sül.
A húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.
A langyos tejhez keverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatom, a lisztet, zsírt, tojást, kb. 5 dkg sajtot, sót tálba rakom, a tejes élesztővel alaposan összegyúrom, dagasztom, meleg helyen kelesztem. Ha megkelt, kettévála...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó, ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig lisztfüggő. Kétszer 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes