1 kg liszt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő, 1 dkg só,10 dkg cukor, fél liter tej,1 tojás bedagasztom hagyom állni 10 percet utána kigolyózom és bele rakom a formába, a sütőt előtte felmelegítem 50-60 fokra elzárom beteszem szép nagyra megkeltek kb 30-40 perc kiveszem lekenem közben a sütőt felveszem 200 fokra felfűt vissza veszem 180 fokra és kb 10-12 két perc alatt meg sül.
A húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.
Előző kenyér sütéskor ,a megkelt tésztából hűtőbe tettem kb 25dkg át .Tegnap este ezt az (öreg tésztát)megetettem ,10dkg finom liszttel és 0,5dl vízzel Ma korán reggel bedagasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a kevés tejben, addig a többi hozzávalót egy nagy edényba öntjük. Ha feljött az élesztő, ráöntjük, és dagasztógéppel vagy kézzel dagasztjuk! Kicsit kelni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés 3 evőkanál teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztet 3 evőkanál langyos vízzel keverjünk össze, és tegyük egy befőttes üvegbe vagy egy zárható tetejű edénybe. Zárjuk le és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben jól el kell dolgozni a felfuttatott élesztőt, sót, zsírt és tejfölt. Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral. ~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű