Piskóta
5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor (szitálva)
15 dkg mák darált
2 csapott ek finomliszt
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
Vaníliakrém
5 db tojássárgája
3 csapott ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg vaj
0.5 dl növényi tejszín (lazítónak)
1.5 dl növényi tejszín (habnak)
2 teáskanál vanília kivonat
Csokihab
2 dl növényi tejszín
6 dkg csokoládé
0.5 csomag habfixáló
Díszítés
5 dkg fehér csokoládé
Piskóta
A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket.
20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. /tűpróba/
Összeállítás: a tésztára kenjük a vaníliakrémet, majd a csokihabos krémet.
Tetejére reszeljük a fehér csokoládét, és szervírozásig a hűtőben tároljuk.
Vaníliakrém
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és 5 perc alatt sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, majd belehabosítjuk a vajat/margarint, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.
Csokihab
A csokihabhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd Jól kihabosítjuk.
Díszítés
Nagy lukú reszelőn reszeljük a csokoládét
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 20×30
Sütés ideje: 20 perc
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük. A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani. 25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg bar...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA lisztet a kakaóporral, a kristálycukorral, a sütőporral egy keverőtálba öntjük, majd a vajat is hozzáadjuk és morzsásra morzsoljuk. A morzsás alaphoz adjuk a tejet és a tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg zsírt 2 dl vízbe csipet sóval összeforraltam. Beletettem 20 dkg lisztet, majd tűzről levéve robotgéppel 5egész tojást. Nyomózsákba töltöttem (lehet hidegvizes kézzel is vagy...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Nehéz