Fél kg burgonya
metélőhagyma,
2 dl tejföl,
ecet,só, cukor ízlés szerint
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
A muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a vajkrémet, a tejfölt, a sajtot és a majonézt, sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeletek közepébe rakunk a krémből, feltekerjük, különböző díszítésekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a rákot egy kevés sóval, borssal, meg a kinyomott fokhagymával közepes lángon összeforgatjuk. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát felszeletelem, megsózva cukorral, borssal, tárkonyecettel ízesítem, és végül ráöntöm a tejfölt. Fél órát állni hagyom, hogy az ízek jó összeérjenek. Ízlés szerint tehetün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű