Családireceptkönyv.hu

Burgonyasaláta tejföllel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kg burgonya
metélőhagyma,
2 dl tejföl,
ecet,só, cukor ízlés szerint

Elkészítés:


Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Baconos, sajtos tojáskrém
Baconos, sajtos tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárra...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Te is tudsz sajtot készíteni?
Te is tudsz sajtot készíteni?

A túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Brutus saláta
Brutus saláta

A salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

Egy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk