menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyasaláta tejföllel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kg burgonya
metélőhagyma,
2 dl tejföl,
ecet,só, cukor ízlés szerint

Elkészítés:


Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek

A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztasaláta azonnali fogyasztásra
Káposztasaláta azonnali fogyasztásra

--Torzsáját eltávolítjuk Vékonyan fölszeleteljük. -Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A szeletelt káposztát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenh...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tejszínes retek-saláta
Tejszínes retek-saláta

Friss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta

1. A gombát megtisztítjuk, a hagymát fölaprítjuk, majd mindkettőt az olajon megpároljuk. 2. A tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a ketchupot, a reszelt citromhéját és megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk