Fél kg burgonya
metélőhagyma,
2 dl tejföl,
ecet,só, cukor ízlés szerint
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Torzsáját eltávolítjuk Vékonyan fölszeleteljük. -Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A szeletelt káposztát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenh...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűFriss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát megtisztítjuk, a hagymát fölaprítjuk, majd mindkettőt az olajon megpároljuk. 2. A tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a ketchupot, a reszelt citromhéját és megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű