Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Habkönnyű túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró

3 db tojás

70 g búzadara

csipetnyi só

fél mokkáskanál szódabikarbóna

a piríttáshoz:

2 evőkanál olaj

20 dkg zsemlemorzsa

a tálaláshoz:

1 dl tejföl

porcukor

Elkészítés:


A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.

Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.

Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KARFIOL SONKÁS TEJFÖLBEN SÜTVE
KARFIOL SONKÁS TEJFÖLBEN SÜTVE

A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hermelin - pácolt camembert
Hermelin - pácolt camembert

Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SÜLT HAGYMA ÚJKRUMPLIVAL ÉS KOLBÁSSZAL
SÜLT HAGYMA ÚJKRUMPLIVAL ÉS KOLBÁSSZAL

A krumplit egy dúrvább kefével jól megdörzsöltem, és félpuhára főztem. Hagytam kihűlni. A hagymákat kettévágtam ,és felszeleteltem. A krumplit vastagabb szeletekre vágtam. Egy...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolis-sajtos kenyér
Brokkolis-sajtos kenyér

Először a tészta hozzávalóit bedagasztottam, rugalmas, jól kezelhető tészta legyen. Kenyérsütőgépben kicsit kevesebb víz is elegendő hozzá. Kelesztőtálba tettem, hagytam duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk