Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró

3 db tojás

70 g búzadara

csipetnyi só

fél mokkáskanál szódabikarbóna

a piríttáshoz:

2 evőkanál olaj

20 dkg zsemlemorzsa

a tálaláshoz:

1 dl tejföl

porcukor

Elkészítés:


A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.

Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.

Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lepcsánka
Lepcsánka

A krumplit lereszelem fokhagyma reszelőn, közben a fokhagymát is, majd hozzá adom az alapanyagokat, a petrezselymet apróra vágom és jól összekeverem, serpenyőben ki sütöm úgy, hogy...

Elkészítési idő: 10-perc
Nehézség: Könnyű
share
Milánói húsos tekercs pennével
Milánói húsos tekercs pennével

A darálthúshoz hozzáadom a reszelt fokhagymát, tojást, sót, borsot és összekeverem. Nyolc egyforma kis rudat formálok belőle és egy-egy szelet baconba betekerem. Egy kis hőálló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dödölle
Dödölle

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben - ami éppen ellepi -, megfőzzük, ha megfőtt, a vizet rajta hagyva összetörjük és lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény massz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk