50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
a piríttáshoz:
2 evőkanál olaj
20 dkg zsemlemorzsa
a tálaláshoz:
1 dl tejföl
porcukor
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. - kihagytam. :) 2. A csirkemellet nagyobb darabokra vágtam. 3. Sózd és borsozd a csirkemell csíkokat, de vedd számításba, hogy a bacon is sós....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beleforgatom a nagyon apróra vágott gombát. Pár percig együtt...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűSzegfűszeg Népies neve: fűszerszegfű, szegecskeEgyike a legrégibb és a legkedveltebb aromájú fűszereknek. A fűszer jellemző, kellemes, fűszeres illatú, kesernyés, édeskés íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű