800 g háztartási keksz
100 g dió, vagy mogyoró
200 g cukor
60 g kakaópor
350 ml tej
150 g vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
A csokoládéhabhoz:
120 ml h habtejszín
120 g csokoládé
A kekszet darált le, vagy tördelt apróra és keverd össze a darált dióval. Én egy részét ledarálom, egy részét apróra töröm és így szeletelés után nagyon guszta lesz. A cukrot és a kakaóport tedd egy edénybe, öntsd hozzá a tejet és lassú tűzön kezd el főzni, majd tedd bele a vajat. Folyamatosan kavargatva nagyjából 7 perc alatt el is készül, ekkor vedd le a tűzhelyről és add hozzá a vaníliaaromát. Hagyd állni 15 percet. A kakaós keveréket öntsd a kekszre és jól keverd össze. Ha a massza túl száraznak tűnik, önts hozzá még egy kevés tejet. Egy lekapcsolható oldalú tortaformába, vagy egy papírral kibélelt formába nyomkod bele a kekszes masszát, tedd legalább egy órára hűtőbe.
A csokoládéhabhoz:
A habtejszínt melegítsd fel. A csokoládét törd apró darabokra és tedd egy tálba, öntsd rá a forró tejszínt és kevergesd. Hagyd hűlni 10 percig, majd robotgéppel verd fel és öntsd a keksztortára, tedd vissza a hűtőbe legalább 3 órára.
Kapcsold le a tortaforma oldalát, vagy a papír segítségével emeld ki a keksztortát.
A tiramisu torta elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. 2. Átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a sütőport. 3. Mivel vékony lapokat kell sütnünk egyszerűbb,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával kakaós piskótát sütünk. 3 részre vágjuk. Krém: 1 üveg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál fahéjjal felfőzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTördeld a kekszeket egy nagy tálba. 2. Forrósíts fel egy nem leragadós serpenyőt jó közepes hőmérsékletre. Szórd bele a kissé eldarabolt diót (vagy mogyorót), és állandó kavarga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes170 fokra állítva bekapcsoltam a sütőt. Gőz fölé helyeztem egy üveg keverőtálat. Beleraktam a vajat, kézi habverővel segítettem az olvadást. Hozzáadtam a csokikat (nekem két torta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű