50 deka liszt,
2 közepes burgonya,
3 deka élesztő,
só,
1 kanálnyi zsír,
víz,
tejföl,
fokhagyma,
sajt
A burgonyákat apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, majd a vizébe összetöröm.Majd ha ki hült a liszthez adom, beleteszem a zsírt, sót, élesztőt és jól összedolgozom, ha kemény lenne még langyos vizet adok hozzá. Majd kb. 1 órát kelesztem 7-8 kis cipót formázok belőle olajos kézzel és még vagy 15 percig kelesztem. Majd olajos kézzel kihúzogatom és forró olajban sütöm.
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő:A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A l...
Elkészítési idő:A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és elkeverjük. 50 dkg lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfutt...
Elkészítési idő: