50 deka liszt,
2 közepes burgonya,
3 deka élesztő,
só,
1 kanálnyi zsír,
víz,
tejföl,
fokhagyma,
sajt
A burgonyákat apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, majd a vizébe összetöröm.Majd ha ki hült a liszthez adom, beleteszem a zsírt, sót, élesztőt és jól összedolgozom, ha kemény lenne még langyos vizet adok hozzá. Majd kb. 1 órát kelesztem 7-8 kis cipót formázok belőle olajos kézzel és még vagy 15 percig kelesztem. Majd olajos kézzel kihúzogatom és forró olajban sütöm.
Lisztet egy tálba öntjük és belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, amibe korábban a mézet feloldottuk, majd belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKavarjuk össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük, míg a sütő melegszik (15 perc). Ezután gyúrjuk át a tésztát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű