50 deka liszt,
2 közepes burgonya,
3 deka élesztő,
só,
1 kanálnyi zsír,
víz,
tejföl,
fokhagyma,
sajt
A burgonyákat apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, majd a vizébe összetöröm.Majd ha ki hült a liszthez adom, beleteszem a zsírt, sót, élesztőt és jól összedolgozom, ha kemény lenne még langyos vizet adok hozzá. Majd kb. 1 órát kelesztem 7-8 kis cipót formázok belőle olajos kézzel és még vagy 15 percig kelesztem. Majd olajos kézzel kihúzogatom és forró olajban sütöm.
Magkeverék elkészítése. A lenmag kivételével az összes magot egy serpenyőbe öntöm, megpirítom, majd egy kis tálba öntöm és 25 ml vízzel + 1 kávéskanál sóval elkevrem, lefedem fri...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt...
Elkészítési idő:A leveles tésztát vékonyra kinyújtom, majd kisebb téglalapokat vágok ki belőle. Az egyik végén bevagdosom, de nem vágom át., a másik végére teszek egy tk. túrót, egymásra hajtom...
Elkészítési idő: 1 óra1. Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 2. Felolvasztjuk a margarint, majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Belekeverjük a cukrot, tojá...
Elkészítési idő: