50 deka liszt,
2 közepes burgonya,
3 deka élesztő,
só,
1 kanálnyi zsír,
víz,
tejföl,
fokhagyma,
sajt
A burgonyákat apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, majd a vizébe összetöröm.Majd ha ki hült a liszthez adom, beleteszem a zsírt, sót, élesztőt és jól összedolgozom, ha kemény lenne még langyos vizet adok hozzá. Majd kb. 1 órát kelesztem 7-8 kis cipót formázok belőle olajos kézzel és még vagy 15 percig kelesztem. Majd olajos kézzel kihúzogatom és forró olajban sütöm.
A cukrot a vízzel keverd el egy tálban addig, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután szórd bele az élesztőt, de azt már nem kell keverni, csak hagyni, hogy felhabosodjon. Ez kb tíz p...
Elkészítési idő:Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vag...
Elkészítési idő:Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tettem és kézi robotgéppel simára kevertem. Tetejét betakartam és 5 órát kelt konyhapulton. Hozzászitáltam a többi lisztet és bekepc...
Elkészítési idő:A lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...
Elkészítési idő: