Családireceptkönyv.hu

Citromos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 kg csirke felsőcomb (filézve, bőr rajtahagyva)
1 fej fokhagyma
2-3 ek olívaolaj
2-3 ek fehérborecet
2 ek szójaszósz
3 ek méz
kakukkfű
1 citrom + 1 fél citrom leve
só, bors

Elkészítés:


Elkészítés:
A csirkéket kicsontozzuk, a bőrét rajtahagyjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, majd megtűzzük őket fogpiszkálóval.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd minden oldalán gyorsan megpirítjuk a feltekert combokat. Közben mellédobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet.
Meglocsoljuk kevés fehérborecettel, majd hagyjuk 2-3 percig rotyogni. Utána meglocsoljuk a mézzel és a szójaszósszal. Végül rádobjuk a szeletekre vágott citromot, meglocsoljuk citromlével, majd egy kevés vizet aláöntve további 10-15 percig pároljuk.
Krumplipürével tálaljuk.

Citromos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti töltött csirkemell
Húsvéti töltött csirkemell

A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos-tejfölös csirke**
Sajtos-tejfölös csirke**

Ezt az ételt ajánlatos cserépedényben Római tál) készíteni. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar !Sörös kacsa
!Sörös kacsa

A barnamártás elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat, és azon az apróra vágott húsokat és vöröshagymát megpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk az összezúz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Kacsamell sütés
Kacsamell sütés

A mellek bőrét finoman beirdalod. A tepsiben amiben sütöd pici zsíron először a bőrös oldalát lepirítod főzőlapon, vagy gázon. Miközben pirul a bőre és zsírt enged fűszerezed a hú...

Elkészítési idő: másfél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk