menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 6 adag

2.3 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek cukor
0.5 db vanília
10 dkg mazsola
4 db tojásfehérje
1 ek cukor (a tojásfehérjéhez)

Elkészítés:



elkészítés

2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, és megint keményre verjük.
Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk, és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Reszelt almás palacsinta
Reszelt almás palacsinta

az almát meghámozzuk,almareszelőn lereszeljük -hozzáöntjük a lisztet + szódabikarbónát -1 evőkanál cukrot + 1 evőkanál olajat -kevés sóval és izlés szerint őrölt fahéjjal füszer...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Héjában sült, töltött krumpli „rakott krumpli ízben”
Héjában sült, töltött krumpli „rakott krumpli ízben”

Lesikálva, fóliába csomagolva betettem a 4 óriás krumplit a sütőbe. 180 C fokos sütőben sütöttem majdnem egy órán át.A vaj felén, közepes tűzön addig sütöttem a kolbászt, hogy el k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
. Lapótya
. Lapótya

A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni. Kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tükörglazúr
Tükörglazúr

Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk