hozzávalók / 6 adag
2.3 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek cukor
0.5 db vanília
10 dkg mazsola
4 db tojásfehérje
1 ek cukor (a tojásfehérjéhez)
elkészítés
2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, és megint keményre verjük.
Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk, és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. A megtisztított gombát apróra vágjuk, a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat hosszába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe. A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot. 1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágom, és megdinsztelem az olajon. Rádobom az áttört fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst. Megszórom sóval, borssal, és fehéredésig pirítom. Ezután beleöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű