Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 6 adag

2.3 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek cukor
0.5 db vanília
10 dkg mazsola
4 db tojásfehérje
1 ek cukor (a tojásfehérjéhez)

Elkészítés:



elkészítés

2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, és megint keményre verjük.
Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk, és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundás kenyér
Bundás kenyér

Keverd össze a tojást a sóval tedd bele a kenyeret és süsd ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Töltött hagyma
Töltött hagyma

A hagymák tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk. A kikapart részt felaprítjuk és a darált hússal együtt megpirítjuk. Ezt ízesítjük fűszerekkel, majd beletesszük a beáztatott, k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Csokoládé fagylalt
Csokoládé fagylalt

A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a csokoládét. Összekeverjük a többi hozzávalót és azt a keveréket is hozzáadjuk csokis tejszínhez. Ezt a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judy
Sajtos melegszendvicskrém kolbásszal
Sajtos melegszendvicskrém kolbásszal

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, és kolbászkarikákat teszünk a tetejükre. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk