1 kg Liszt
4 db Tojás
2 dl Tejföl
5 dkg Élesztô
1 Mokkás kanál cukor
1 bögre tej
A sütéshez bôven olaj, tálaláshoz reszelt sajt, tejföl, foghagyma
A tejet meglanygosítom, elkeverem a cukorral, belemorzsolom az élesztôt és jól elkeverem, pihenni hagyom. Addíg a lisztet egy nagy tálba teszem, rá ütöm a tojásokat, hozzáadom a tejfölt és ízlés szerint a sót.
Miután az élesztôs tej felfutott, ezt is hozzáöntöm és jól összedolgozom.
Szükség szerint lisztezem vagy öntök hozzá egy kevés langyos tejet.
Lágy, könnyen formálható, egy kicsit ragadós, de az edény falától elváló tésztát kapok. Amit a munkalapon még egyszer átgyúrok, aztán a lefedett edényben, langyos helyen duplájára kelesztem.
Olajos kézzel zsemle nagyságú gombócokat formálok belôle. Letakarom és amíg az olaj felforrósodik még pihenni hagyom.
A lángos zsemléket eztán kicsit meglapítom és kezemben, körbe, mindíg a szélénél fogva kihúzogatom.
Ha ragad a kezem olajozom és NEM lisztezem.
Valóban forró, bô olajban (hogy a tészta ne érjen az edény aljára) mindkét oldaláról aranyszínûre sütöm.
Tejföllel, reszelt sajttal tálalom és melegen fogyasztjuk.
Foghagymakrémet a kenéshez így készítek :
A gerezdeket átnyomom, pár kanál olajjal és vízzel elkeverem, sózom.
A húst és a hagymát kétszer ledaráljuk, hogy kenhető legyen. A felvert tojásokból, a tejből, a lisztből és a húsmasszából palacsintatésztát keverünk. Annyi szódavizet adunk hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mogyorót 180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíron szétterítve 10 percig pirítom, amíg illatos lesz. Nem érdemes ezt a fázist kihagyni és a darált mogyorót egyből a csokolád...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortillákat tegyük mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy átmelegedjenek. Állítsuk össze a burritókat: mindegyik közepébe tegyünk reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. A kapott tésztát sodrófával fél centi vastagra nyújtjuk. A rátéthez a lisztet a langyos zsírral (vagy margarinnal) kikeverjük, majd ezzel a masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz