menu

Családireceptkönyv.hu

Elronthatatlan lángos Sárkány módra


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: kb.: 20-22 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg Liszt
4 db Tojás
2 dl Tejföl
5 dkg Élesztô
1 Mokkás kanál cukor
1 bögre tej

A sütéshez bôven olaj, tálaláshoz reszelt sajt, tejföl, foghagyma

Elkészítés:


A tejet meglanygosítom, elkeverem a cukorral, belemorzsolom az élesztôt és jól elkeverem, pihenni hagyom. Addíg a lisztet egy nagy tálba teszem, rá ütöm a tojásokat, hozzáadom a tejfölt és ízlés szerint a sót.
Miután az élesztôs tej felfutott, ezt is hozzáöntöm és jól összedolgozom.
Szükség szerint lisztezem vagy öntök hozzá egy kevés langyos tejet.

Lágy, könnyen formálható, egy kicsit ragadós, de az edény falától elváló tésztát kapok. Amit a munkalapon még egyszer átgyúrok, aztán a lefedett edényben, langyos helyen duplájára kelesztem.

Olajos kézzel zsemle nagyságú gombócokat formálok belôle. Letakarom és amíg az olaj felforrósodik még pihenni hagyom.

A lángos zsemléket eztán kicsit meglapítom és kezemben, körbe, mindíg a szélénél fogva kihúzogatom.

Ha ragad a kezem olajozom és NEM lisztezem.

Valóban forró, bô olajban (hogy a tészta ne érjen az edény aljára) mindkét oldaláról aranyszínûre sütöm.

Tejföllel, reszelt sajttal tálalom és melegen fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Foghagymakrémet a kenéshez így készítek :
A gerezdeket átnyomom, pár kanál olajjal és vízzel elkeverem, sózom.

Elronthatatlan lángos Sárkány módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanillia puding
Vanillia puding

1. A tojás sárgákat a keményítővel, a cukorpótlóval és a vaníliarúd magjaival összekeverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 2. Alacsony lángon, folyamat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Citrom fagyi!!! Valitól
Citrom fagyi!!! Valitól

5 tojás fehérje...4 nagy citrom leve, de nagyon jó bele egy kis citrom darabok is... 15 dkg cukor... ezt víz gőz fölött 70-80 fokig kevergetve felmelegítem... aztán még melegen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszervaj
Fűszervaj

A vajat hagyjuk szobahőmérsékleten puhára olvadni. Mindegyik friss fűszerből egy maréknyit összeaprítunk, a fokhagymát lereszeljük. Összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk. 20 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Jagnjeci kleftiko - najbolji recept
Jagnjeci kleftiko - najbolji recept

1. Prvo iseci krompir na četvrtine (pekarski krompir) i isprži ga tako da ostane čvrst. Ostavi da se hladi. Jagnjetinu podeli na 2 parčeta od po 200 grama i stavi da se kuva do...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk