30 dkg darált dió, 15 dkg dió apróra vágva, 2db tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 30 dkg cukrot és ezzel tovább verjük míg jó kemény nem lesz, beletesszük a 30 dkg darált diót. Kis gombócokat csinálunk belőle, meghempergetjük az apróra vágott dióban és végül kifli formát csinálunk. Nagyon lassan sütjük, inkább csak szárítjuk.
1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett de...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű