A legfinomabb almás csoda, amit valaha kóstoltál! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír
1 bögre gríz
2 tojás
3 evőkanál liszt
3 nagyobb méretű alma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
5 – 6 evőkanál cukor (tetszés szerint)
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlét, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük. A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg. Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.
Az elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Olajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon (nagy lángon sütve szakadni...
Elkészítési idő:A tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhely...
Elkészítési idő: 6A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgé...
Elkészítési idő: