menu

Családireceptkönyv.hu

Grízes bögrés almás,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A legfinomabb almás csoda, amit valaha kóstoltál! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:

1 bögre kefír
1 bögre gríz
2 tojás
3 evőkanál liszt
3 nagyobb méretű alma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
5 – 6 evőkanál cukor (tetszés szerint)

Elkészítés:


Elkészítése:

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlét, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük. A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg. Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.

A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília pudingos, almás
Vanília pudingos, almás

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajadera
Bajadera

A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Mindkét ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas - Fahéjas vaníliás szelet
Fahéjas - Fahéjas vaníliás szelet

1. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. 2. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát. 3. A krémhez a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Carnival tortelli
Carnival tortelli

fánk tésztához Egy kisebb láboskában felforraljuk a vizet a sóval és a margarinnal. Ezután hozzáöntjük a lisztet, és tűzön jól elkeverjük. Az sem baj, ha a liszt egy kicsit serce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk