Családireceptkönyv.hu

Linzer - Anyukám receptje szerint


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
2 tojássárgája
25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - zsírból kb. 20 dkg elég)
1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ ízlés szerint lekvár

Elkészítés:


A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a vajjal vagy a zsírral (margarinnal), hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak - nem lágy, nem is kemény. (Lehet, hogy nem kell hozzá az egész tejföl, ezért apránként adom hozzá.)
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom (a maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom), sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyom!!!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket és porcukrozom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes - Sült madártej
Krémes - Sült madártej

1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. 2. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat. 3. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztián
Apró sütemény (húsdarálós)
Apró sütemény (húsdarálós)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Margit szelet
Margit szelet

A cukrot a vajjal, a tojásokkal meg a szódabikarbónával jó habosra keverjük, majd felváltva öntjük bele a tejeskávét és a lisztet. Közepes nagyságú, kizsírozott, kilisztezett tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsrizs
Gyümölcsrizs

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc. Mikor elforrt a rizs...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk