Tészta: 4 nagy tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 dl. meleg vízzel, 1 dl. étolajjal habosra keverjük. Hozzáadunk 25 dkg. 1 cs. sütőporral elkevert szitált lisztet. Majd a tojások felvert habját .
A masszát elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál szitált kakaót, 1 evőkanál étolajat és 1 evőkanál meleg vizet teszünk, a másik felébe 1 cs. vaníliás cukrot és 1 evőkanál étolajat és 1 evőkanál meleg vizet. (nem tudom miért, 40 éve így csinálom, így kaptam a receptet). Őzgerinc formában előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.Töltelék: 1 cs. puncs pudingot megfőzünk 2,5 dl. tejjel. 25 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg. porcukorral és 4 evőkanál rummal. Amikor a puding kihűlt, robotgéppel összehabosítjuk.
Lehet bele tenni 2 – 3 csepp ételfestéket, én egy kevés meggylét tettem hozzá.
1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük és a vajjal összemorzsoljuk, majd 3-4 evőkanál almalevet adunk hozzá. A masszát belenyomkodjuk egy sütőformába és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a töltelé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a mandulát az eritrittel kávédarálóban porrá őröljük. Elegyítjük a kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű