Tészta: 4 nagy tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 dl. meleg vízzel, 1 dl. étolajjal habosra keverjük. Hozzáadunk 25 dkg. 1 cs. sütőporral elkevert szitált lisztet. Majd a tojások felvert habját .
A masszát elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál szitált kakaót, 1 evőkanál étolajat és 1 evőkanál meleg vizet teszünk, a másik felébe 1 cs. vaníliás cukrot és 1 evőkanál étolajat és 1 evőkanál meleg vizet. (nem tudom miért, 40 éve így csinálom, így kaptam a receptet). Őzgerinc formában előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.Töltelék: 1 cs. puncs pudingot megfőzünk 2,5 dl. tejjel. 25 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg. porcukorral és 4 evőkanál rummal. Amikor a puding kihűlt, robotgéppel összehabosítjuk.
Lehet bele tenni 2 – 3 csepp ételfestéket, én egy kevés meggylét tettem hozzá.
A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tészták oldalába fúrj egy kisebb lyukat, és habzsák segítségével töltsd meg a krémmel. A vizet és a tejet forrald fel, add hozzá a vajat, majd amikor ez elolvadt, akkor ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütő...
Elkészítési idő: 70 Nehézség: KözepesA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű