- 91 g teljes kiőrlésű liszt
- 39 g finomliszt
- 200 ml víz
- 100 g margarin
- csipet só
- 1 teáskanál édesítőszer
- 3 darab L-s vagy 4 darab M-s méretű tojás
A krém hozzávalói:
- 300 g friss eper
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2 csomag habfixáló
- édesítőszer ízlés szerint
◾️A vizet melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a margarint, a sót és az édesítőszert.
◾️Megvárjuk, míg teljesen elolvad a margarin és mehet bele a liszt is, amivel 1-2 percet reszteljük a tésztát.
◾️Pici kihűtjük a tésztát és egyesével hozzáadjuk a tojásokat (minden tojást alaposan dolgozzunk el a tésztával).
◾️Ezután egy habzsákba töltjük (csillag alakú díszítőcsövet használjunk) a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsire halmokat készítünk.
◾️Vízzel megspricceljük a fánkokat.
◾️210°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd 190°-on 12 percet, 170°-on 20 percet és végül 160°-on 5 percet, de azt már nyitott ajtónál 😊.
◾️Ezt követően hagyjuk kihűlni a fánkokat.
◾️Közben elkészítjük a krémet:
▪️ Az epret megmossuk és feldaraboljuk, majd egy botmixerrel lepürésítjük.
▪️ A tejszínt a habfixálóval és az édesítővel habosítani kezdjük, és amikor már fodrozódik a tejszín, mehet bele a mascarpone.
▪️ Az így elkészült krémbe beleforgatjuk az eperpürét.
◾️A fánkokat félbevágjuk és szintén egy csillag alakú díszítőcső segítségével megtöltjük a sütiket.
Megszórjuk por édesítővel és már fogyaszthatjuk is.
◾️A tojások fehérjét az édesítővel habbá verjük. ◾️Hozzáadjuk az átszitált liszteket és a kókuszreszeléket majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170°-ra előmelegített s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszt...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA zsiradékot a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és végül egyesével a tojásokat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málna nagyobb részét félreteszem. A többit a kártyához felhasználom. Főzöm kb.10 percig a málna, lekvár, szörp, víz, fahéj, cukor keverékét, majd botmixerrel pürésítem. Kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű