menu

Családireceptkönyv.hu

Epres képviselőfánk


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 91 g teljes kiőrlésű liszt
- 39 g finomliszt
- 200 ml víz
- 100 g margarin
- csipet só
- 1 teáskanál édesítőszer
- 3 darab L-s vagy 4 darab M-s méretű tojás

A krém hozzávalói:
- 300 g friss eper
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2 csomag habfixáló
- édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:


◾️A vizet melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a margarint, a sót és az édesítőszert.
◾️Megvárjuk, míg teljesen elolvad a margarin és mehet bele a liszt is, amivel 1-2 percet reszteljük a tésztát.
◾️Pici kihűtjük a tésztát és egyesével hozzáadjuk a tojásokat (minden tojást alaposan dolgozzunk el a tésztával).
◾️Ezután egy habzsákba töltjük (csillag alakú díszítőcsövet használjunk) a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsire halmokat készítünk.
◾️Vízzel megspricceljük a fánkokat.
◾️210°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd 190°-on 12 percet, 170°-on 20 percet és végül 160°-on 5 percet, de azt már nyitott ajtónál 😊.
◾️Ezt követően hagyjuk kihűlni a fánkokat.
◾️Közben elkészítjük a krémet:
▪️ Az epret megmossuk és feldaraboljuk, majd egy botmixerrel lepürésítjük.
▪️ A tejszínt a habfixálóval és az édesítővel habosítani kezdjük, és amikor már fodrozódik a tejszín, mehet bele a mascarpone.
▪️ Az így elkészült krémbe beleforgatjuk az eperpürét.
◾️A fánkokat félbevágjuk és szintén egy csillag alakú díszítőcső segítségével megtöltjük a sütiket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megszórjuk por édesítővel és már fogyaszthatjuk is.

Epres képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Repülő krémes
Repülő krémes

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. Első krém: a Ramát cukorral és kakaóval habosra keverjük. Tejben megfőzzük a lisztet, majd kihűl...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
Sakk szelet
Sakk szelet

Elkészítés Sárga tészta: a Ramát, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, majd a sütőporos lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
258.Karamellás krémes
258.Karamellás krémes

A tésztához A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Vali szelet /gesztenyés/
Vali szelet /gesztenyés/

A szokásos kakaós-mézes lapom az alapja. Ehhez a tésztához a mézet, a vajat és a cukrot kevergetve megolvasztom. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, amíg elegyedik és a ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk