Tészta:
30 dkg kristálycukor
25 dkg ráma vagy 20 dkg zsír*zsírral jobb*
2 tojás sárgája
2 dl tej
1 kk.szódabikarbóna
3 ek.liszt
75 dkg liszt
Morzsa:
1 dl tej
10 dkg ráma
10 dkg kristálycukor
2 ek.kakaó
4 ek baracklekvár(házi)
1 marék darált dió
1/2 üvegecske rumaroma esetleg több
A 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük 1dl langyos tejjel.A 10dkg vajat habosra kavarunk 10dkg cukorral(ha sötétebb krémet szeretnénk ,akkor a 10 dkg vajat olvasztjuk fel és úgy adjuk a masszához), 2ek.kakaóval, 4ek. baracklekvárral,marék darált dióval tovább kavarjuk. 1/2 üvegecske rumaromát tehetünk bele,majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezzel töltjük a kikapart tészta közepét. Kettőt összeillesztünk majd langyos tejbe mártjuk, utána vérnarancs aromával vagy császárkörte aromával ecsetelünk,cukorban megforgatjuk. Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.Fém dobozva zárva ,hűvös helyen sokáig eláll.Nagyon Finom!!!
A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzákeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, majd hozzáadom...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes- A cocomaszt, smeta fixet,xilitet - kemény krémmé mixereztem majd hozzá adtam az olvasztott csokit.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű