Tészta:
30 dkg kristálycukor
25 dkg ráma vagy 20 dkg zsír*zsírral jobb*
2 tojás sárgája
2 dl tej
1 kk.szódabikarbóna
3 ek.liszt
75 dkg liszt
Morzsa:
1 dl tej
10 dkg ráma
10 dkg kristálycukor
2 ek.kakaó
4 ek baracklekvár(házi)
1 marék darált dió
1/2 üvegecske rumaroma esetleg több
A 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük 1dl langyos tejjel.A 10dkg vajat habosra kavarunk 10dkg cukorral(ha sötétebb krémet szeretnénk ,akkor a 10 dkg vajat olvasztjuk fel és úgy adjuk a masszához), 2ek.kakaóval, 4ek. baracklekvárral,marék darált dióval tovább kavarjuk. 1/2 üvegecske rumaromát tehetünk bele,majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezzel töltjük a kikapart tészta közepét. Kettőt összeillesztünk majd langyos tejbe mártjuk, utána vérnarancs aromával vagy császárkörte aromával ecsetelünk,cukorban megforgatjuk. Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.Fém dobozva zárva ,hűvös helyen sokáig eláll.Nagyon Finom!!!
A krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, leszűrjük és megpucoljuk. (Hányszor égette meg a kezem a forró krumpli!) Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet nyújtódeszkára szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejszínt habbá verjük. 2. Egy másik edényben keverjük össze a túrót, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromot, majd keverjük bele a habbá vert tejszínt is. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit felfuttatjuk a tejben, a lisztet, cukrot összekeverjük szárazon, közepébe mélyedést készítünk, és a margarint, tojásokat és a szalalkálit beleöntjük. Először a robotg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojássárgáját 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet, amiben elvegyítünk 1/2 cs sütőport. Amikor már jó habos a tészta, hozzáadunk 1 ek rum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű