hozzávalók / 5 adag
A salátához
1 kg cékla (előfőzött)
3 db alma (édes)
A mártáshoz
450 g tejföl
160 g majonéz
1 ek mustár
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
A céklát és az almát apró kockákra vágjuk.
A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
a hagymát, paprikát, cukkinit, bacont összedaraboljuk, és megpároljuk. A sajtot, lisztet, tejfölt, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük. Kivajazunk egy őzgerinc formát, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján. Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk a zöld fűszereket. Nagyobb serpenyőbe ujjnyi vastag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézElső körben érdemes a tahinit a citromlével úgy összedolgozni a mixerrel, hogy egy percig járatjuk a gépet, majd a tál oldalára tapadt masszát újra az edény közepére tereljük, és m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz