hozzávalók / 5 adag
A salátához
1 kg cékla (előfőzött)
3 db alma (édes)
A mártáshoz
450 g tejföl
160 g majonéz
1 ek mustár
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
A céklát és az almát apró kockákra vágjuk.
A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA céklát vagy vízben megfőzzük, vagy párolóban puhára pároljuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. A fetát villával összenyomjuk, és a joghurttal összekeverjük. A hagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, még levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű