menu

Családireceptkönyv.hu

Almás céklasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 5 adag

A salátához

1 kg cékla (előfőzött)
3 db alma (édes)

A mártáshoz

450 g tejföl
160 g majonéz
1 ek mustár
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A céklát és az almát apró kockákra vágjuk.
A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Reszelj össze sajtot és krumplit!
Reszelj össze sajtot és krumplit!

Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...

Elkészítési idő: 1,30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikcsi83
Fetás céklakrém
Fetás céklakrém

A céklát vagy vízben megfőzzük, vagy párolóban puhára pároljuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. A fetát villával összenyomjuk, és a joghurttal összekeverjük. A hagymát...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol fasírozott
Karfiol fasírozott

Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Cukkínis stefánia
Cukkínis stefánia

A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, még levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk