hozzávalók / 5 adag
A salátához
1 kg cékla (előfőzött)
3 db alma (édes)
A mártáshoz
450 g tejföl
160 g majonéz
1 ek mustár
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
A céklát és az almát apró kockákra vágjuk.
A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. A brokkolit félig puh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű