Töltött gomba:
- 6 db (nagy) csiperkegomba (nekem 330 g volt)
- egy kicsi hagyma
- egy kevés kókuszolaj
- só, bors, fűszerek ízlés szerint (nálam grillzöldség fűszerkeverék – ezt használtam)
- 150 g cottage cheese (vagy túró)
- 1 tojás
- tetejére reszelt sajt (nálam kb. 25 g)
A gomba szárát kivágjuk, felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát serpenyőben, kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, pár percig pároljuk. A cottage cheese-t, tojást összekeverjük, hozzáadjuk a gombás ragut, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. (Nem kell sajnálni a fűszereket.) A gombafejeket egy – kókuszolajjal vékonyan kikent – jénaiba tesszük, megtöltjük a cottage cheese-es töltelékkel, lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 4-es fokozaton – ez kb. 180 fok – 20 percig sütöttem.) Végül megszórjuk reszelt sajttal és grill funkción további 2-3 percig sütjük, amíg szépen megpirul a sajt. (Nekem a végén engedett egy kis levet, de nem kellett leönteni, mert ahogy megsült, olyan jó kis “szaft” lett belőle
Az egész adag kb. 15-20 g ch és 450 kcal.
1 db töltött gomba: 2-3 g ch és és 75 kcal.
100 gramm kész étel: 4 g ch és 95 kcal.
Az avokádót vágjuk ketté, szedjük ki belőle a magot, és kanalazzuk ki a héjából. Kockázzuk bele a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és turmixoljuk...
Elkészítési idő: 10 percElkészítés 4-5 személyre! Végy lehetőleg 5-6 db. nagyobb nagyobb burgonyát és a héjába főzd meg kb. 2/3-ra,majd vágd hosszába félbe és ha van karalábé vájod azzal ha nincs egy kan...
Elkészítési idő: