40 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 evőkanál sötét kakaó
1 tojás
1 csipet só
25 dkg vaj
A krémhez:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
15 dkg cukor
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 tojás
Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.
Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tejszínt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletördeljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűtjük a krémet.
Kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk tetszőleges formára (a tetejét díszíthetjük másféle szaggatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.
A minta megoldható—egy kisebb pogácsa szaggató jó a közepéhez, aztán villával szurkálunk csóvákat, de lehet más minta is. Nézzetek körül, biztos van olyan poharatok (pl.talpas) melynek mintás az alja. Rányomjuk és kész. A csóvákat megoldhatjuk derelye vágóval is.
A lapok készítése: A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, összefőzzük. Tűzről levéve ,15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db...
Elkészítési idő:A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk, 2 egyenlő cipóra osztjuk. Fagyasztóba tesszük, egy kicsit me...
Elkészítési idő:. Először készítsd el a torta alját. Daráld le a háztartási kekszet, olvassz meg egy kis vajat – nem kell, hogy folyjon, elég, ha könnyen keverhető – majd össze őket, egy lereszelt...
Elkészítési idő: