Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

RAKOTT KRUMPLI TEJFÖLÖS SZÓSZBAN SÜLT CSIRKEMELLEL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemell,
3 db tojás,
2 db paradicsom,
150 ml tejföl,
só,
őrölt fekete bors,
felaprított zöldpetrezselyem,
olaj,
60 dkg burgonya,
reszelt sajt (kihagyható)

Elkészítés:


A burgonyát felkarikázzuk és 15 perc alatt sós vízben előfőzzük sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük. Szeletelt fel a csirkemellet kisebb kockákra, sózd, borsozd. A tojásokat verd fel a tejföllel és öntsd rá a csirkemellre. Egy kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe rakj egy réteg burgonyát, rá egy rétegtejfölös csirkehúst, majd újabb adag burgonyát, amire ráteszed a maradék csirkehúst. Majd rakd rá a felkarikázott paradicsomszeleteket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 30-40 percet. Amikor már majdnem elkészült szórd meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Ha szeretnél sajtot is reszelhetsz rá. Melegen és hidegen is tálalhatod, jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Serpenyős cordon bleu
Serpenyős cordon bleu

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Illatos, omlós csirke
Illatos, omlós csirke

A csirkemellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kisebb szeletekre felvágjuk. Sózzuk, majd 15 percet pihentetjük. Addig kikeverjük a mártogatáshoz a masszát. A tojásfehérjét villáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálba rakjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mustáros, csípős csirkecomb
Mustáros, csípős csirkecomb

Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk