70 dkg csirkemellfilé1 fej brokkoli15 dkg trappista sajt2 dl tejszín1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma3 evőkanál olivaolajbazsalikom0.5 csokor petrezselyemsóborsszerecsendió
A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Figyelj, mert gyorsan szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd körülbelül 2X2 centis kockákra. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd hozzá az aprított bazsalikomot és a petrezselymet, majd öntsd fel a zúzott fokhagymával és a kevés szerecsendióval elkevert tejszínnel.
Kis lángon főzd addig, amíg a hús megpuhul, majd rakd hozzá a brokkolit és a reszelt sajtot. Óvatosan forgasd össze az egészet. Ha a sajt elolvad, a szósz besűrűsödik, húzd le a tűzről, és rögtön tálalhatod is. Chilivel még pikánsabbá teheted.
A csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Ada...
Elkészítési idő: 30 percA csirkemellet sózzuk,borsozzuk.A joghurtot elkeverjük a fokhagymával és egy jól záródó dobozba lerétegezzük a csirkemellel.Rápattintjuk a dobozra a tetőt és egy éjszakára beküldjü...
Elkészítési idő: