menu

Családireceptkönyv.hu

madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. És itt jön a trükk! Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.

madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ki kellene törölni
Ki kellene törölni

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros ravioli kalácskák
Szilvalekváros ravioli kalácskák

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors Vanilia krémes keksz
Gyors Vanilia krémes keksz

1/2 liter tejben felverjük keményedésig a 2 csomag Aranka vanilia ízű krémport -a kekszeket egy kicsit magasabb falu tálban sorakoztatjuk -rá kanalazzuk a krémet keves...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Egészség
idegek nyugtatása
idegek nyugtatása

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk