menu

Családireceptkönyv.hu

Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögrebúzafinomliszt
2/3 bögremeleg víz
1 kv. kanálszárított élesztő
1/2 kv. kanálsó
1 ev. kanálcukor
200 gfüstölt szalonna
szezámmag
reszelt sajt
őrölt paprika/édes

Elkészítés:



Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük.
A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldódik, majd hozzáadjuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut.
A lisztet és a sót elkeverjük, hozzáadjuk a kovászt, a szalonnát a zsírjával, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd sodrófával beledolgozzuk a tésztába, a tésztát félbehajtjuk, majd ismét kör alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát éles késsel felvágjuk, majd felcsavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, pirospaprikával és szezámmaggal megszórjuk (elhagyható).
A stanglikat 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sokféle stanglit kipróbáltam már, de ez a szalonnás-sajtos stangli kelt tésztából a legkedvesebbek közé tartozik. A füstös ízű szalonna a finom sajttal együtt kiváló ízvilágot kölcsönöz ennek az otthoni rágcsának. Bár az elkészítése kicsit macerás a kelt tészta végett, szerintem megéri a fáradozást. Imádjuk, és egy adag sose elég, főleg, ha vendégsereg is érkezik a házhoz.

Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászosuborka-krémleves
Kovászosuborka-krémleves

Az uborkát felkockázzuk. Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg alaplevet, és még egyszer összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az uborka levét és a tejfölt összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vegyes gyümölcsleves
Vegyes gyümölcsleves

A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, cukrot és szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a lisztet simára keverem. Amint fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darás tészta
Darás tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Salkos
Salkos

Gőz felett felolvasszuk a csokit a cerával, előtte a salkot főzzük két órát. A csokit töltjük a papirkosarakba majd salko és megint csoki. Hagyjuk megdermedni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk