Hozzávalók az alaphoz: 21-23 cm formához)
15 dkg mandula
3 ek. nyílgyökérpor
8 dkg erythritol
0,5dl mandula tej (más paleo tej is jó)
1 nagy ek. kókuszszirup (más növényi szirup, méz is jó, de mézzel nem vegán)
7 dkg kókuszolaj
1 tk. vaníliás édesítő
(ha esetleg nagyon sűrű lenne, 1-2 ek. víz)
A fagyihoz:
5 db banán
2 dl kókuszkrém
5 dkg erythritol (ízlés szerint)
3 nagy ek. cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
6 dk kókuszolaj
+
a tetejére 1,5 dl mandula tejszín felverve (más paleo tejszín, kókuszkrém is jó)
kakaópor díszítésnek
Az alaphoz a paleo tejet, a szirupot és a kókuszolajat forrald össze. A többi hozzávalót vegyítsd el, keverd hozzá, ha esetleg túl sűrű, akkor pár ek. vízet adj hozzá. Simítsd a masszát egy bélelt tortaforma aljába, előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben süsd kb. 10 percig, majd hűtsd ki. A fagyihoz 3 banánt turmixolj le az édesítővel, a kakaóporral és a kókuszkrémmel. A csokit olvaszd fel a kókuszolajjal, hűtsd vissza kicsit, majd keverd a banános krémhez. Kóstold meg, ha szüksges adj még hozzá édesítőt. A maradék 2 banánt vágd vékony szeletekre, tedd az alapra, öntsd a masszát a tetejére, tedd fagyasztóba legalább 4-6 órára. Ha megdermedt, akkor vedd ki, díszítsd a tetejét felvert paleo tejszínnel és kakaóporral és szeletekre vágva tálald. Ha tovább marad fagyasztóban , akkor érdemes fogyasztás előtt legalább 15-20 perccel kivenni, hogy kicsit felolvadjon.
1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. 2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompü...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz elesztot felfuttatjuk a tejben, cukorral. Majd a tobbi hozzávalóból lágy tésztát készitunk. Duplájára kelesztjuk, bo olajban kerek lángosokat kisutjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMi ugyanúgy készítjük, mint a fenti, sütőben sülő fasírtot, de van, aki inkább nem tesz bele vöröshagymát, és megnöveli a fokhagyma mennyiségét, hogy az esetleg kilógó hagymadarabk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra. Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű