4 db vadon fogott lazacfilé
1 citrom leve
1 evőkanál friss kakukkfű
2 tk. gránátalma melasz (friss gránátalma mézzel keverve)
1 gránátalma magjai kókuszzsír
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
1.Locsoljuk meg a lazacfilét a citromlével, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, és hagyjuk állni a hűtőszekrényben 30 percig.
2.Tegyük a serpenyőbe közepes lángra állítva, majd adjunk hozzá néhány kanál zsírt.
3.Süssük a lazacot a forró serpenyőben 6-8 percig.
4.Öntsük a gránátalma melaszt a filére. Fordítsuk meg, és süssük további 5-6 percig.
5.Tálaljuk gránátalma magokat szórva a tetejére...
A hozzávalókat egészen apróra vágjuk. Grillezett hal tetejére kitűnő
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA halakat megmosás után jól be kell sózni, majd 24 órát hideg helyen állni hagyni. Utána egy órát kiáztatni. A hagymát karikára kell vágni. A vizet a fűszerekkel fel kell forralni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karikákra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott cseresznyepaprikát és a garnélát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kev...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA halfilét kockázd fel nagyobb darabokra. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal. A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe. Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű