Családireceptkönyv.hu

Levendulás limonádé


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csésze eritrit (stevia, xilit)
7 levendula szárai és virágai (és még néhány a díszítéshez)
2 csésze frissen facsart citromlé (kb. 10 citromból)
1/2 csésze frissen facsart limelé (kb. 4 limeból)
4 liter víz

Elkészítés:


A vizet és az édesítőnket egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a levendula szárakat és virágokat, majd a citrom és lime leveket is. Elkeverjük, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékleten teljesen kihűl,leszűrjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

A felszolgálás jégkockával és levendulával feldíszített poharakban a leglátványosabb! ;)

Levendulás limonádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Trópusi turmix
Trópusi turmix

A lecsöpögtetett ananászt apróbb darabokra vágom, és beleteszem a turmixgépbe. Hozzákanalazom a joghurtot és a mézet, majd ráreszelem a megmosott zöldcitrom héját, és ujjaimon átsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Must tartósítása
Must tartósítása

A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Görög frappé
Görög frappé

Egy befőttes üvegbe teszek egy kanál kávét, egy kanál cukrot, annyi vizet hogy ellepje, jó habosra rázom, majd a pohárba helyezett jégkockára öntöm. Felöntöm tejjel, majd a marad...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk