Családireceptkönyv.hu

Mézes diópálinka


Írta:

Elk. idő: 3-4 hét
Adag: 2 liter
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,2l pálinka (barack vagy szilva)
20 dkg zöld dió (még puha legyen)
6dl víz
40 dkg vegyes virágméz
4-5 db egész szegfűszeg
1 kisebb (3-4cm-es) fahéjdarab
1 rúd vanília

Elkészítés:


A diót nagyon alaposan megmossuk, összevágjuk, majd beletesszük a pálinkába.
Az alkoholban ázó diót hagyjuk lezárt tető alatt kb 2 hétig.
2 hét után lazán törjük össze a szegfűszeget és a fahéjrudat, és vágjuk ketté a vaníliát.
A 6 dl vizet felforraljuk, öntsük hozzá a mézet, legyen szép egynemű, majd húzzuk le a tűzről. Tegyük bele a fűszereket és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejéről a habot szépen szedjük le, ha lett rajta.
A nagy befőttesüvegben ázó diós pálinkához öntsük hozzá a mézes-fűszeres keveréket és keverjük össze az egészet.
Tegyük hűvös helyre kb 10 napra, kétnaponta keverjünk rajta egyet.
Ezután gézen átszűrjük az egészet (először érdemes egy sima szitán, majd a gézen). Már adagolható is díszes üvegekbe és fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehetőleg egy jó nagy befőttes üveggel dolgozzunk, aminek jól zárható teteje van.

Mézes diópálinka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Házi Bailyes
Házi Bailyes

A magasabb zsírtartalmú nem növényi alapú tejszínt és a tojást keverd össze jól gépi habverővel, majd add hozzá a rumot a kétféle kapucsínóport és a porcukrot.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Csokilikőr
Csokilikőr

Elkészítés: A tejet és a tejszínt összeforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, külön edényben felolvasztjuk az étcsokit, azt is hozzákeverjük, az 1 ek. kakaóporral együtt, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Ananászital vörösborral
Ananászital vörösborral

Elkészítés: Kockákra vágunk 1 szelet friss ananászt. Megszórjuk édesítőporral, ráöntünk 50 ml vörösbort, és 1 órát állni hagyjuk. Felforralunk 1 dl vörösbort, és 1 evőkanál citroml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Finomság
Finomság

Keverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban és kész is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk