menu

Családireceptkönyv.hu

Tex-mex csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
kb. 1 kg csirkemell filé
só, bors
2 tojás felverve
10 dkg arany lenmag őrlemény
5 dkg őrölt szezámmag
5 dkg őröltkesudió
1 tk. szárított chili
1 tk. édes paprika
1/2 tk. őrölt kömény
1/4 tk. őrölt bors
1/4 tk. só
1/2 tk. szárított fokhagymapor (adalékanyag mentes)

Az édes-savanyú szósz hozzávalói:
kb. 20 dkg sárgabarack vagy őszibarack befőtt (cukor és tartóstó mentes)
1 ek. méz (opcionális)
5 tk almaecet
1/2 lime leve
2 tk coconut aminos (a leírást itt találod róla)
1/2 tk. mustárpor (vagy 1 tk. mustár)
1/4 tk. só
2 gerezd fokhagyma zúzva
0,5 dl víz
+
1 ek. nyílgyökérpor
2 ek. víz

Elkészítés:


A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd és forgasd át. A tojásokat verd fel, a panírhoz az összes hozzávalót vegyítsd el. A hús darabokat forgasd meg a tojásban, majd a fűszeres panírban is, tedd őket sütőpapros tepsire. Forró olajjal vagy zsírrald kend át óvatosan a húsdarabokat és előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig, félidőben fordítsd meg őket. Ha nem kened le őket zsíradékkal, akkor fakó színűek lesznek sütés után. Ha esteleg van olaj sparay, azzal még egszerűbb, csak el kell fújni őket, alternatív módszerként bele lehet mártani őket az olajba. De a hagyományos módon, kevés olajban vagy zsírban is kisütheted őket, mindkét módszer jó, én már csak a sütőben sütöm az összes bundás húst. Ha kisebb gyerekeknek készíted, akkor használhatsz kevesebb chilit is hozzá, de nálunk mindenki szereti. A szószhoz a hozzávalókat turmixold le, kivéve a nyílgyökérport és a vizet. Tedd egy kisebb fazékba, forrald kb 5-10 percig alacsony lángon, közben kevergesd. A nyílgyökérport keverd csomómentesre a vízzel és keverd hozzá, forrald át. Kóstold meg, saját ízlésed szerint még adhatsz hozzá több ecetet, lime levet, stb. Magában a szósz lehet, hogy túl soknak, furának tűnik, de a hússal együtt nagyon jól kiegésztik egymást.

Tex-mex csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell sajtos-burgonyás bundában
Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Csirkemell sajtos-burgonyás bundában

A csirkemelleket felszeleteljük (4 szeletet kapunk), megmossuk és szárazra töröljük. Mindkét oldalát besózzuk.  Egy tálban összekeverjük a tojást, az 1 ek lisztet, a reszelt sajto...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tejfölös gombapörkölt
Tejfölös gombapörkölt

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ágnes
Kapros pulykaragu
Kapros pulykaragu

A felkockázott húst kevés forró olajon jól megkapatjuk, hogy fehér kérge legyen. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, együtt jól átpirítjuk. Meghintjük 3 ek liszttel, így is pirí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög joghurtban sült csirkecomb (Sóbors)
Görög joghurtban sült csirkecomb (Sóbors)

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell). A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk