menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyès krèmes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz:
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliáscukor

A tejszínes réteghez:
2 dl tejszín

A díszítéshez:
Kakaópor

Elkészítés:


Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra kakaóport szorunk. Azonnal fogyasztható.

Gesztenyès krèmes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - fahéjas
Palacsinta - fahéjas

Az édes tésztából sütött palacsintákat fahéjas porcukorral megszórjuk és összehajtogatva, forrón tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétcsokis kókuszkocka
Kétcsokis kókuszkocka

Vízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokit, meg a vajat. Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat, majd a lisztet és a kókuszreszeléket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Moszkauer
Moszkauer

https://www.youtube.com/watch?v=x55HU-Jotxw&list=PLY94CkoEYXN4QKMuAHDAG1i--SV3rnYaz&index=21

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isler
Isler

A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk