menu

Családireceptkönyv.hu

Rèpatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
2,5 dl semleges ízű olaj (pl. napraforgómag-olaj)
25 kristálycukor
30 dkg finomra reszelt sárgarépa
3 tojás
csipetnyi só
porcukor meghinteni

Elkészítés:


1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyártók sújkolnak mást, de most a forma aljára érdemes sütőpapírt tenni, mert az ilyen laposdad süteményeket így könnyebb kifordítani, ráadásul lassabban hűlnek ki, amellyel elekerülhető a szalonnásodás. A méretre vágott sütőpapírt néhány vajpöttyel rögzítjük a forma aljához.

2. Az olajat, cukrot, tojásokat kézi mixerrel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport, fahéjat, és megpöccintjük a sóval. Belekeverjük a tojásos mixtúrába, tökéletesen simára dolgozzuk. Utoljára keverjük bele a reszelt répát.

3. A formába töltjük, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróba után tegyük sütemányrácsra 5-6 percig, majd óvatosan borítsuk ki belőle. Ha kihűlt, havazzuk be porcukorral, vágjuk kockákra, vagy ahogy tetszik.

Nem az alakján múlik a répatortasága. Különben is elég lehangoló lenne egyszerűen csak répás süteménynek hívni. Mézes tea vagy caffé latte mellett igen alkalmas a tavaszváró mélázásra.

Rèpatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje recept
A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje recept

Elkészítése: A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Linzer 1.
Linzer 1.

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Darálós- vagy gépi keksz
Darálós- vagy gépi keksz

A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sü...

Elkészítési idő: 1 éjszaka + 1 ó
Nehézség: Nehéz
share
Csokis - Csokoládés-citromos keksz
Csokis - Csokoládés-citromos keksz

1. A vajat a cukorral egy mély tálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. 2. Hozzáadunk egy tojást, majd kisvártatva a lisztet, és jól összedolgozzuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk