Családireceptkönyv.hu

Rèpatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
2,5 dl semleges ízű olaj (pl. napraforgómag-olaj)
25 kristálycukor
30 dkg finomra reszelt sárgarépa
3 tojás
csipetnyi só
porcukor meghinteni

Elkészítés:


1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyártók sújkolnak mást, de most a forma aljára érdemes sütőpapírt tenni, mert az ilyen laposdad süteményeket így könnyebb kifordítani, ráadásul lassabban hűlnek ki, amellyel elekerülhető a szalonnásodás. A méretre vágott sütőpapírt néhány vajpöttyel rögzítjük a forma aljához.

2. Az olajat, cukrot, tojásokat kézi mixerrel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport, fahéjat, és megpöccintjük a sóval. Belekeverjük a tojásos mixtúrába, tökéletesen simára dolgozzuk. Utoljára keverjük bele a reszelt répát.

3. A formába töltjük, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróba után tegyük sütemányrácsra 5-6 percig, majd óvatosan borítsuk ki belőle. Ha kihűlt, havazzuk be porcukorral, vágjuk kockákra, vagy ahogy tetszik.

Nem az alakján múlik a répatortasága. Különben is elég lehangoló lenne egyszerűen csak répás süteménynek hívni. Mézes tea vagy caffé latte mellett igen alkalmas a tavaszváró mélázásra.

Rèpatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Barackos
Barackos

A lekvárt habosra keverjük a margarinnal és a tojásokkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül beleforgatjuk a tört csokoládét és a meggyet. Ha nagyon sűrű még né...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán zserbógolyó
Vegán zserbógolyó

Az aszalt sárgabarackot, beáztatjuk 1-2 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. Miután beáztattuk az összetevőket összeturmixoljuk és éppen csak annyi vizet ( amiben beáztattuk) öntünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkocka másként
Kókuszkocka másként

A tojásokat kikavarjuk a cukorral meg a mézzel, majd végül a margarinnal. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tojásos masszához és a tejjel csomómentesre kavar...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk