2 bögre liszt
1 bögre cukor
0,5 bögre étolaj
3 db tojás
1 csipet só
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
12 g tejföl
1 üveg magozott meggy
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal. Lassan adagolva hozzáadjuk az olajat.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a vaníliával. Beleforgatjuk a masszába, majd hozzáadjuk a tejfölt.
Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük. A tetejére rárakjuk a meggyet.
160 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézet, a nyírfacukrot és a narancs reszelt héját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a hideg vajjal vagy margarinnal morzsásra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összeállítjuk a ragacsos masszánkat, 1 órára hűtőbe rakjuk. Golyókat formálunk, porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a margarint, a csipet sót, a tojást és a kristálycukrot összegyúrjuk, és mikor összeállt, hozzágyúrjuk a darált diót. 2. Több cipót formálunk a tésztából, és kis, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz