4 db cukkini
200 g ricotta
1 db tojás
125 g zsemlemorzsa
1-2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A panírozáshoz
zsemlemorzsa
A cukkinit lereszeljük, meghintjük sóval és 20 percig pihentetjük.
A cukkiniből kinyomkodjuk a levet.
Hozzáadjuk a tojást, 125 g zsemlemorzsát, ricottát, fokhagymát, sót és borsot.
Összedolgozzuk a hozzávalókat.
Vizes kézzel golyókat formázunk. (Nekem 24 db jött ki belőle)
Panírozzuk őket.
Olajban aranybarnára sütjük.
A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani. A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pi...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűEgy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprítógép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb), és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne raga...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA masszából galuskákat szaggattam egy evőkanállal (anyukámtól így tanultam az aranygaluskát), a vajjal kikent tepsibe soroltam őket. Majd a pirított zsemlemorzsával meghintettem,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű