50 dkg. Méz
2 egész tojás
4 tojás sárgája
20 dkg. P. cukor
20 dkg. vaj (de lehet RAMA is)
1 kg. finom liszt
2 kk. szódabikarbóna
3 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
A vajat és a mézet együtt felolvasztjuk (de nem forraljuk) hagyjuk kihűlni (langyosra) belekeverjük a tojásokat (2 egész és 4 sárgája) a porcukrot, a szódabikarbónát és a lisztet (apránként) Ha van robotgéped abban, ha nincs a kézi habverővel. Ne ijedjetek meg ez egy ragacsos massza lesz. Kiterített, belisztezett nylonra, vagy folpackra kell kiborítani kicsit összehengergetni, szorosan betekerni és egy éjszakára a hűtőbe kell tenni. Másnap gyúrható tészta lesz belőle. (gyorsan kell vele dolgozni, ha lassabb vagy akkor a felét vissza kell tenni addig a hűtőbe) Körülbelül 3 mm-esre kell nyújtani, tetszés szerint lehet kinyomni a figurákat. Én nagyon nem szoktam cifrázni, pogácsa szaggatóval (annak hiányában pohárral) szoktam kiszaggatni. 180 ’ sütőben kb. 8-10 perc a sütés. Kellő távolságot kell tartani köztük mert a szódabikarbónától megdagad egy kicsit. Ha kihűltek akkor lehet díszíteni.
Ez egy hatalmas adag, de nem annyira, hogy ne fogyjon el. Fémdobozba rakva sokáig eláll, már ha nem eszi meg senki.
A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát. Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sót és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint magát a rudat is, folyamatos kevergetés mellett, puding sűrűségűre fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű