Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
10 dkg margarin
20 db babapiskóta
1-2 ek tej (hideg)
A babapiskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott, forró margarint, és keverjük alaposan össze. Ezután kanalanként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.
Ezután egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és lapogassuk tenyérrel egyenletesen el a piskótás keveréket.
Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a piskótás alap. Végül vegyük ki a hűtőből, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a tortaformába.
Citromos-epres rész hozzávalói:
2 dl hideg víz
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
A pudingot a vízzel keverjük simára, majd kevergetve főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki egészen.
25 dkg túró
15 dkg porcukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
A túrót a cukorral, a citromlével, és a citromhéjjal keverjük simára, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
1 dl víz
10 g zselatin (por)
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ezután öntsük hozzá a túrós-pudingos masszához, és szintén keverjük alaposan össze.
5 dl Hulala (növényi tejszín)
50 dkg eper
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és kb. a felét daraboljuk fel. A nagyobb szemeket vágjuk félbe, és tegyük félre a díszítéshez.
A Hulalát verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túrós keverékhez.
(ízlés szerint habtejszínnel is készíthetjük)
Ezután a feldarabolt epret adjuk hozzá a habos krémhez, és óvatosan forgassuk össze.
Végül a babapiskótás alapra kanalazzuk rá az epres-túrós tölteléket, és egyenletesen simítsuk el a tetejét, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük rá az előzőleg félbevágott eperszemeket. Ezután öntsük le tortazselével, majd szintén tegyük be a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen. (a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el)
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást. Belereszeljük citromhéjat. Csomómentes tésztává keverjük Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukrot és az egész tojásokat elektromos habverővel keverjük habosra, amíg kifehéredik, könnyű krémes lesz (kb 5 perc). Szitáljuk hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű