A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy csipet só
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 db tojássárgája
1 dl tej
1,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
20 dkg dió
10 dkg cukor
1 kisebb üveg baracklekvár
ízlés szerint citromhéj
A mázhoz:
3 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál cukor
5 dkg margarin
szükség szerint pici víz
A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Miután megkelt, a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk.
A kész cipót 3 egyenlő részre osztjuk.
z első cipót vékonyra nyújtjuk.
Belehelyezzük a tepsibe és megkenjük a lekvárral.
Ezután megszórjuk a cukros dióval, amibe én reszelt citromhéjat is tettem.
Folytatjuk a rétegezést, az utolsó tésztával beborítjuk a süteményt és villával egyenletesen megszurkáljuk.
Lehet picit pihentetni, én nem mindig szoktam. Hőlégkeveréssel 180 fokon kb. 25 perc alatt megsül. Amíg sül a tésztánk, készítsük el a csokimázat. Olvasszuk fel a vajat, keverjük el benne a kakaót és a cukrot, ha szükséges, tegyünk hozzá pici vizet. Miután az elkészült tészta kihűlt, öntsük le a csokimázzal és hagyjuk rajta megdermedni.
begyurjuk sietve nehogy túl ellágyuljon a tésztát ,vékonyra kinyújtjuk ,kiszaggatjuk külömböző formákkal 15-20 percig sütjük ha kihült megkenjük a krémmel ( lehet lekvárral is )...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző napokban fagyasszuk le a narancsot, mert fagyott állapotban kell ebbe a sütibe. Kislyukú reszelőn fagyosan reszeljük le.Az egész narancsot, héjjastól...Nem lesz keserű íze a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben föltesszük főni, amennyi ellepi őket. 3 evőkanál...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű