A "tésztához":
1,5 pohár liszt (kb. 25 dkg)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 pohár zabpehely (kb. 20 dkg)
1 pohár (barna) cukor (kb. 20 dkg)
20 dkg margarin
1 cs. vaniliás cukor
A töltelékhez:
60 dkg meggy (mirelit vagy kompót, mi általában egy üveg magozott meggykompótot használunk fel hozzá, levével együtt)
2 evőkanál étkezési keményitő
2 evőkanál fahéj
10-15 dkg cukor (ha kompót, akkor elég 10 dkg)
2 evőkanál citromlé
1 cs. vanillin cukor
1 kupaknyi rumaroma
A tésztához valókat egy tálban összemorzsolgatom, (nem összedolgozni) lazán kell hagyni, forgács-szerűre.
A töltelékhez valókat felfőzöm, sűrűre.
A tészta egyik felét vajazott, lisztezett tepsibe öntöm. Lazán, egyenletesen eloszlatom. Ráöntöm a meggyes tölteléket, úgy hogy mindenhová jusson belőle. Majd a maradék tésztamorzsalékot is rászórom.
170 fokos, előmelegített sütőben, 25-30 percig sütöm. Még melegen kockára vágom és a tepsiben hagyom kihűlni.
1. A tojás sárgákat a keményítővel, a cukorpótlóval és a vaníliarúd magjaival összekeverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 2. Alacsony lángon, folyamat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük. Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és vil...
Elkészítési idő: 30p Nehézség: KönnyűA maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt is belekerül....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjük. Süt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű