50 dkg hús
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
1 fehér répa
Babérlevél
Mustár
Só
Bors
A hagymát megpirítom kézibeállításon Ellában.
Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a palacsintát (ezt nem taglalom, ki-ki úgy, ahogy szokta). A vajon megpirítjuk a sonkát, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű tormát. Borsozzuk, megszórjuk negyed ma...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűA karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük. A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű