100 g füstölt szalonna,
400 g zöldpaprika,
200 g paradicsom,
150 g vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt bors,
fűszerpaprika,
150 g füstölt kolbász, vagy virsli.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön megsütjük, majd rátesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát. Ha a paprika kicsit összeesik ezután tesszük rá a szeletekre vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc újbóli párolás után mehet bele a paradicsom. Végül egy kis fűszerpaprika, a tetejére amikor a lecsó zsírja feljön. Amikor már majdnem elkészül akkor tesszük csak rá a felkarikázott kolbászt vagy virslit, mert ez pár perc alatt megpuhul. Ízlés szerint lehet egy tojást is ütni a végén rá.
A paradicsom mennyisége mindig csak a paprika mennyiségének a fele legyen, különben leves lesz a lecsónk. A paprikát tegyük először oda párolódni mert egyszerűen a paprikának kell a legtöbb idő, másrészt ha egy kicsit megsül a zsiradékon jobb íze lesz.
A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűGyros: a húst felcsíkozzuk. Az olajban elkeverjük a fűszereket, ezzel bepácoljuk a csirkét. Kb 1 órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőben kisütjük. Tzatziki: az uborkát lereszel...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit. Kevés...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesHárom kanálnyi olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük át a paellás edénybe. A fokhagyma után maradt olajon néhány másodpercig pirítsuk a durvára vágott petrezselymet, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes