Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lecsó


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g füstölt szalonna,
400 g zöldpaprika,
200 g paradicsom,
150 g vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt bors,
fűszerpaprika,
150 g füstölt kolbász, vagy virsli.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön megsütjük, majd rátesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát. Ha a paprika kicsit összeesik ezután tesszük rá a szeletekre vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc újbóli párolás után mehet bele a paradicsom. Végül egy kis fűszerpaprika, a tetejére amikor a lecsó zsírja feljön. Amikor már majdnem elkészül akkor tesszük csak rá a felkarikázott kolbászt vagy virslit, mert ez pár perc alatt megpuhul. Ízlés szerint lehet egy tojást is ütni a végén rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


A paradicsom mennyisége mindig csak a paprika mennyiségének a fele legyen, különben leves lesz a lecsónk. A paprikát tegyük először oda párolódni mert egyszerűen a paprikának kell a legtöbb idő, másrészt ha egy kicsit megsül a zsiradékon jobb íze lesz.

Lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából
Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából

A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (kb. fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük. A paradicsomokat megh...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott cukkini (Sóbors)
Rakott cukkini (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A cukkinit alaposan mossuk meg, karikázzuk fel, majd a karikákat vágjuk kisebb kockákra. Tegyük bele egy 35x25 centiméteres tűzálló tálba. Önt...

Elkészítési idő: 15+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
pecsenye, hízott kacsamáj receptek
pecsenye, hízott kacsamáj receptek

Egy biztos, sütési idő 20 perc. Tíz az egy, tíz a másik oldala. Hagymás pecsenye kacsamáj https://mesterszakacs.hu/recept/hagymas-pecsenye-kacsamaj-3120 1. A kacsazsíron megpá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lisztes sterc
Lisztes sterc

Elkészítés: Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk