• 60 dkg háztartási keksz
• 10 dkg töltetlen kakaós keksz
• 2 dl tej
• 5 dkg étcsokoládé
• 20 dkg vaj
• 5 dkg cukrozatlan kakaópor
• 20 dkg barna cukor
A mázhoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 5 dkg keserű csokoládé
• 1 teáskanálnyi vaj
• 3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
A krémhez: 250 gr mascarpone (vagy Lidl-s Pilos krémsajt), 100 gr porcukor, 200 ml görög joghurt (vagy sztracsatellás), 300 ml habtejszín (30-32%), 10-15 db Oreo keksz. A mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes"Szénhidrátmentes" piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az eritrittel elkeverjük, hozzáadjuk a ch csökkentő lisztkeveréket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket, hozzáadom a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet és sütőport ,egy tortalapot sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat szobahőmérsékletlen hagyjuk puhulni. A csokit gőz felett megolvasztjuk. A csokit ráöntjük a puha vajra, kézi habverővel simára kikeverjük, majd 30 percre betesszük a hűtőb...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: Könnyű