• 60 dkg háztartási keksz
• 10 dkg töltetlen kakaós keksz
• 2 dl tej
• 5 dkg étcsokoládé
• 20 dkg vaj
• 5 dkg cukrozatlan kakaópor
• 20 dkg barna cukor
A mázhoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 5 dkg keserű csokoládé
• 1 teáskanálnyi vaj
• 3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
A tésztához feltörjük az előzetesen szobahőmérsékleten tartott tojásokat, külön tálakba gyűtjük a fehérjéket és a sárgákat. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Dobjuk be a mandulát 8-10 percre a sütőbe, hogy kis színt kapjon. Utána aprítógépben daráljuk lisztté. Távolítsuk el az eper zöld részeit, mossu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához habosra keverjük a puha margarint a porcukorral, egyesével beletesszük az egész tojásokat, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, majd beleforgatjuk a sütőporral, n...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű