1 kg darált keksz
10 dkg kakaó
2 üveg rumaroma
35 dkg cukor
3 dl tej
25 dkg Rama margarin
200 g tortabevonó vagy csoki
A kekszet és a kakaót összekavarjuk egy nagyobb tálba.
A cukrot a tejet és a Rama margarint együttesen felolvasztjuk egy lábasba.
A felolvadt cukor, margarin és tej együttesét ráöntjük a kakaós darált kekszre. Hozzáöntjük a 2 rumaromát.
Ezeket összegyúrjuk. (Óvatosan mert először kicsit meleg).
Majd, mivel egy jelentősebb mennyiségű masszáról van szó, egy nagy tepsibe tesszük. (Kemény lesz a massza.) Sodrófával vagy kézzel, ahogyan jobban tudjuk szépen a tepsibe egyenletesen elosztjuk, szétnyújtjuk.
A 2 tábla csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a masszára öntjük.
Dermedés után kis kockákra vagy kis téglatestekre vágjuk olyan kis csoki formára.
Tipp: Fehér csokival is készíthetjük.
Többször elkészítettem, Eszter kedvence!
A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján. A krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőport, a lisztet meg a fehérjeport egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót és az édesítőszert és a reszelt citromhéjat. Egy másik tálban a tejet, a tojást és a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat 3-3 négyzetre vágjuk, majd éles késsel keresztben és hosszában átlósan behasítjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű