1 kg darált keksz
10 dkg kakaó
2 üveg rumaroma
35 dkg cukor
3 dl tej
25 dkg Rama margarin
200 g tortabevonó vagy csoki
A kekszet és a kakaót összekavarjuk egy nagyobb tálba.
A cukrot a tejet és a Rama margarint együttesen felolvasztjuk egy lábasba.
A felolvadt cukor, margarin és tej együttesét ráöntjük a kakaós darált kekszre. Hozzáöntjük a 2 rumaromát.
Ezeket összegyúrjuk. (Óvatosan mert először kicsit meleg).
Majd, mivel egy jelentősebb mennyiségű masszáról van szó, egy nagy tepsibe tesszük. (Kemény lesz a massza.) Sodrófával vagy kézzel, ahogyan jobban tudjuk szépen a tepsibe egyenletesen elosztjuk, szétnyújtjuk.
A 2 tábla csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a masszára öntjük.
Dermedés után kis kockákra vagy kis téglatestekre vágjuk olyan kis csoki formára.
Tipp: Fehér csokival is készíthetjük.
Többször elkészítettem, Eszter kedvence!
A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszát 6 egyenlő részre os...
Elkészítési idő:A vajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét és kevergetve olvasszuk fel. Ezután hűtsük vissza. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kez...
Elkészítési idő:Az elkészítést a töltelékkel szoktam kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. A magozott, felszelt szilvát felteszem főni, megszórom a cukorral, fahèjjal, szegfűszeggel és öntök hozzá f...
Elkészítési idő: 1,5