- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre liszt
- 16 g vaníliás cukor
- 1 bögre mák
- 10 g sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g olvasztott vaj
- 6-7 db reszelt alma
- 50 g mazsola
- 3 ek tejföl
- 1 csipet fahéj
- 2 db tojás
- 1 bögre tej
- A lisztet, a kristálycukrot és a mákot keverjük össze. Majd hozzáadjuk a
szódabikarbónát, a sütőport és egy kis fahéjat.
- A tojásokat, az olvasztott vajat és a tejfölt alaposan belekeverjük.
- Végül összedolgozzuk a tejjel, a mazsolával és a reszelt almával.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on kb.25 percig sütjük.
- kivesszük a sütőből és még forrón rákenjük a tejfölt és visszatesszük
további 10 percre.
kb 20x 30-as tepsibe való vagy 24-es tortaforma. A bögre 3 dl-es.
A sütőt 150 fokra állítottam. A kiengedett gesztenyemasszát a 6 dkg puha vajjal kikevertem ,a 2 db tojás sárgáját a csapott evőkanál lisztet és a sütőport is hozzákevertem, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLsd. a videót!
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű4-egész tojást, 15-dkg kristálycukorral kikeverjük, majd 1-dl étolaj, 1-dl tej, és 25-dkg finom liszt, és fél csomag sütőpor, ezt mindet turmixgéppel jól keverd ki. Egy 25×30-as n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű