- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre liszt
- 16 g vaníliás cukor
- 1 bögre mák
- 10 g sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g olvasztott vaj
- 6-7 db reszelt alma
- 50 g mazsola
- 3 ek tejföl
- 1 csipet fahéj
- 2 db tojás
- 1 bögre tej
- A lisztet, a kristálycukrot és a mákot keverjük össze. Majd hozzáadjuk a
szódabikarbónát, a sütőport és egy kis fahéjat.
- A tojásokat, az olvasztott vajat és a tejfölt alaposan belekeverjük.
- Végül összedolgozzuk a tejjel, a mazsolával és a reszelt almával.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on kb.25 percig sütjük.
- kivesszük a sütőből és még forrón rákenjük a tejfölt és visszatesszük
további 10 percre.
kb 20x 30-as tepsibe való vagy 24-es tortaforma. A bögre 3 dl-es.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, egy kis sóval és a vaníliás cukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, finom reszelőn lereszeljük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel kifehéredésig, jó habosra verjük. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mérjük ki. Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, keverőgép üstbe rakom, hozzáadom a cukrot, tojást és együtt jól kikavarjuk. Majd a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz