14 kanál liszt
4 drb tojás
3 csomag vaniliás cukor
250g cukor+150g cukor a meggyre
1 pohár joghurt
1/2 pohár tejföl
1 tojás nagyságnyi zsír
1 ek sütőpor
kb 500g magozott meggy
Kimagozzuk a meggyet , és becukrozzuk állni hagyjuk . A tészta hozzávalóit jól elkeverjük egy sima habverővel . A meggyről leszűrjük a levét amit a cukortól engedett és jóllecsepegtetjük. A tésztát egy sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük és a meggyet finoman a tésztába rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe sütjük amíg szép aranybarna színe lesz .
A száraz alapanyagokat, a lisztet és a cukrot a kakaóval egy közepes méretű keverőtálba tesszük (hőálló legyen), és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizes alapanyagokat, a tejet, ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Forró olajba nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a kristálycukorral keverd habosra. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a citrom héját és levét. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Néhány csepp citromlével verj habot a tojások...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható műanya...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű