14 kanál liszt
4 drb tojás
3 csomag vaniliás cukor
250g cukor+150g cukor a meggyre
1 pohár joghurt
1/2 pohár tejföl
1 tojás nagyságnyi zsír
1 ek sütőpor
kb 500g magozott meggy
Kimagozzuk a meggyet , és becukrozzuk állni hagyjuk . A tészta hozzávalóit jól elkeverjük egy sima habverővel . A meggyről leszűrjük a levét amit a cukortól engedett és jóllecsepegtetjük. A tésztát egy sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük és a meggyet finoman a tésztába rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe sütjük amíg szép aranybarna színe lesz .
A tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat. A tojásokat addig verjük, amíg...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt közepes méretű /20×30 cm/ tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokos előmelegített sütőben kb...
Elkészítési idő: 30 percA puha vajat, a cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat robotgéppel 3-4 perc alatt összehabosítjuk, majd a tojást alaposan hozzádolgozzuk. Ezután a liszthez vegyítjük a sót, és...
Elkészítési idő:Egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Egy másik tálba tesszük a túrókrém...
Elkészítési idő: 1 óra