- 4 tojás
- 120g kristály cukor
- 1 van cukor
- 150 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 110g mák
- 1 cirtom, leve és héja
-1 csipet só
- 3-4 marék meggy kompót
Felverjük a tojások fehérjét, pici sóval. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a citrom héjját és levét, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Óvatosan hozzá keverjük a fehérje habot, és sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett, kevés liszttel megszórt meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütjök, kb 20-25 percig, tepsi mérete kb30x20 cm.
A zsírt/margarint a cukorral, tojásokkal habosra kavarjuk. Beletesszük a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejet/tejfölt. Összedolgozzuk. sírral/margarinnal...
Elkészítési idő:A gofri sütőt melegítsük elő. Tegyük nagy keverőtálba a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, majd alapos keverés után mehet bele a tej, tojás, vanília és olvasztott vaj is. Keverjü...
Elkészítési idő: 25 percA vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük 3 tojássárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra v...
Elkészítési idő:A sütőt 180 C-ra (légkeverésesnél 165 C-ra) előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. A tojást habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 65 perc