- 4 tojás
- 120g kristály cukor
- 1 van cukor
- 150 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 110g mák
- 1 cirtom, leve és héja
-1 csipet só
- 3-4 marék meggy kompót
Felverjük a tojások fehérjét, pici sóval. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a citrom héjját és levét, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Óvatosan hozzá keverjük a fehérje habot, és sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett, kevés liszttel megszórt meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütjök, kb 20-25 percig, tepsi mérete kb30x20 cm.
Előmelegítjük a sütőt 205 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a sóval. A tejet simára keverjük a tojással és az olajjal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Forró olajba nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: a puha vajat a cukrokkal keverd ki mixerrel. A szobahőmérsékletű tojásokat üsd egy kis tálba, add hozzá a langyos tejet, vanília eszenciát és keverd el. Majd add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint és a zsírt, majd az egészet összemorzsoljuk. Beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadju...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű