- 4 tojás
- 120g kristály cukor
- 1 van cukor
- 150 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 110g mák
- 1 cirtom, leve és héja
-1 csipet só
- 3-4 marék meggy kompót
Felverjük a tojások fehérjét, pici sóval. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a citrom héjját és levét, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Óvatosan hozzá keverjük a fehérje habot, és sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett, kevés liszttel megszórt meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütjök, kb 20-25 percig, tepsi mérete kb30x20 cm.
Kimagozzuk a meggyet , és becukrozzuk állni hagyjuk . A tészta hozzávalóit jól elkeverjük egy sima habverővel . A meggyről leszűrjük a levét amit a cukortól engedett és jóllecsepeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diós piskótát készítünk, Sütőpapirral bélelt tepsziben alsó-felső sütéssel, 180 fokon kb.20 percig sütjük. A cukrot a rum egy részével, a vajjal és a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrok habosítása a tojásokkal 2. A reszelt narancshéj, az olaj, és a narancslé hozzákeverése. 3. A liszt, a sütőpor, és a só elkeverése, majd fokozatos adagolásuk a nedves...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz