Hozzávalók:
2 egész tojás, 30 dkg cukor,
1 ek. fahéj, 2 ek. kakaópor,
1 cs. vaníliacukor, 1 cs. sütőpor,
2 dl olaj 1/2 l tej,
50 dkg liszt, 3 ek. lekvár,
5 ek. darált dió 2 kk. szódabikarbóna
A hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt közepes méretű /20×30 cm/ tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba
A tojásokat a kétféle cukorral, és a sóval verd habosra habverő gép segítségével! Langyosítsd meg a tejet (Vigyázz, ki ne fusson!) Önts külön edénybe egy picit, és egy kis cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent), kb. 20*30-as tepsibe öntjük. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot is, és tovább verjük. Az aszalt gyümölcsöket, csokit összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a tojásfehérjés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Amikor csomómentes a tészta, belekeverjük az apróra tördelt csokoládét is. Egy nagyobb, vagy két kise...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű