Lássuk hát a receptet:
Hozzávalók:
2 db tojás
150 ml olaj
20 dkg cukor
30 dkg sárgarépa + 1 alma (az alma súlyát levonom a répa súlyából)
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
1 citrom héja
1 Dr. Oetker Burbon Finesse vanilia aroma
csipet só
7 dkg dúrvára tört dió vagy mogyoró
A tetejére ha szeretnél lehet mázat, de nélküle is finom:
10 dkg krémsajt (pl. Philadelphia, mascarpone)
1 narancs héja lereszelve
ízlés szerint cukor
A tojásokat felverem és hozzáadagolom, keverem az olajat, cukrot, reszelt répát, fahéjat, dióbelet (ha használunk). Mindent jól összekeverek (kézi habverővel), majd beleszitálom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és fakanállal óvatosan összedolgozom.
Kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsiben öntöm át a tésztát és előmelegített sütőben sütöm mindössze csak 150 Celsius-fokon (gáz 2) 1-1 1/4 órán át. Tűpróbával ellenőrzöm megsült-e a belseje.
Hagyom teljesen kihűlni, majd a krémsajtból, reszelt narancshéjból és cukorból mázat készítek és a tetejére kenegetem. Dióval díszítem.
Vigyázat: nagyon omlós, nagyon szaftos, nagyon addiktív!
Jó étvágyat hozzá!
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral ibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokat (egyszerre!) belekeverjük. Egy külön e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGéppel habosra keverem a hozzávalókat a LISZT NÉLKÜL! Végül a lisztet óvatosan beleforgatom. Bármilyen gyümölccsel megszórom a tetejét bőven és 180 fokon kb 50 percig sütöm. Tűpr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. 3. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a vaníliás cukrot a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű