Lássuk hát a receptet:
Hozzávalók:
2 db tojás
150 ml olaj
20 dkg cukor
30 dkg sárgarépa + 1 alma (az alma súlyát levonom a répa súlyából)
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
1 citrom héja
1 Dr. Oetker Burbon Finesse vanilia aroma
csipet só
7 dkg dúrvára tört dió vagy mogyoró
A tetejére ha szeretnél lehet mázat, de nélküle is finom:
10 dkg krémsajt (pl. Philadelphia, mascarpone)
1 narancs héja lereszelve
ízlés szerint cukor
A tojásokat felverem és hozzáadagolom, keverem az olajat, cukrot, reszelt répát, fahéjat, dióbelet (ha használunk). Mindent jól összekeverek (kézi habverővel), majd beleszitálom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és fakanállal óvatosan összedolgozom.
Kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsiben öntöm át a tésztát és előmelegített sütőben sütöm mindössze csak 150 Celsius-fokon (gáz 2) 1-1 1/4 órán át. Tűpróbával ellenőrzöm megsült-e a belseje.
Hagyom teljesen kihűlni, majd a krémsajtból, reszelt narancshéjból és cukorból mázat készítek és a tetejére kenegetem. Dióval díszítem.
Vigyázat: nagyon omlós, nagyon szaftos, nagyon addiktív!
Jó étvágyat hozzá!
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőport, az átszitált kakaóport és végül az olajat is. Majd csomómentesre keverjük. A tojás fehér...
Elkészítési idő: 2,5 óraMinden hozzávalót a joghurtos pohárral mérünk ki és tojások+cokor+olaj+joghurt+citromlé+összekevert szárazanyagok sorrendjében a robotgéppel összekeverjük. Vékonyan kiva...
Elkészítési idő: 45 percA leirt sorrendben összekeverni robotgéppel, olaj és víz apránként. ( tojásokat a keverőtálba teszem – kimérem a cukrokat a keverőtálba egyből – habosra keverem – kimérem közben...
Elkészítési idő: 1