Tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg zsír / vagy margarin
2,5 dl víz
8 egész tojás
2 dkg kristálycukor, csipet só
A krém nálam legtöbbször a dr Otker vaníliás tortakrémje, vagy 2 vaníliás puding.
- Először mindig a sütőt kapcsolom be 200 fokra.
- A vizet a zsírral, sóval, cukorral felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük amíg a massza el nem válik az edényfalától.
- Félre húzom a tűzről, átteszem egy műanyag edénybe, hogy hűljön pár percet, és a tojásokat egyesével, gépi habverővel hozzá keverem. (Nem biztos, hogy kell bele az összes) A tészta állaga, sima és krémszerű kell legyen.
- Nyomózsákból, vagy evőkanállal halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kb 30 db lesz.
- 200 fokon sütöm,alsó-felsó sütés,kb 30 percet, ennyi idő alatt szépen feljön, és kívülről jól megsül. A sütő ajtaját nem nyitom ki, nehogy összeessen a tészta, leveszem 130 fokra, és még negyed órát szárítom, hogy a belseje is jól átsüljön.
A víz, a zsiradék, és a liszt mindig ugyanannyi legyen.
Mielőtt betesszük a második tepsit, ne felejtsük el a sütőt vissza melegíteni 200 fokra.
Elsőként a tölteléket és az öntetet kell elkészítenünk. Mérjük ki külön edénybe a két csokoládét, a tejszínt pedig forraljuk fel. A felforrt tejszínből 500 ml- t mérjünk a fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát (mindegy hogy házi vagy bolti fagyasztott) kinyújtom, 3-4 mm vékonyra, majd 2 cm csíkokra vágom, henger alakra tekerem, tojással lekenem, és 150 fokos sütőben aranybarnár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA pudingporokat 0,5 l tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészítjük. Ha langyosra hűltek, fele-fele arányban belekeverjük a gyümölcsöket. Egy tál alját kirakjuk a rumba áztatott kek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű