Tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg zsír / vagy margarin
2,5 dl víz
8 egész tojás
2 dkg kristálycukor, csipet só
A krém nálam legtöbbször a dr Otker vaníliás tortakrémje, vagy 2 vaníliás puding.
- Először mindig a sütőt kapcsolom be 200 fokra.
- A vizet a zsírral, sóval, cukorral felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük amíg a massza el nem válik az edényfalától.
- Félre húzom a tűzről, átteszem egy műanyag edénybe, hogy hűljön pár percet, és a tojásokat egyesével, gépi habverővel hozzá keverem. (Nem biztos, hogy kell bele az összes) A tészta állaga, sima és krémszerű kell legyen.
- Nyomózsákból, vagy evőkanállal halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kb 30 db lesz.
- 200 fokon sütöm,alsó-felsó sütés,kb 30 percet, ennyi idő alatt szépen feljön, és kívülről jól megsül. A sütő ajtaját nem nyitom ki, nehogy összeessen a tészta, leveszem 130 fokra, és még negyed órát szárítom, hogy a belseje is jól átsüljön.
A víz, a zsiradék, és a liszt mindig ugyanannyi legyen.
Mielőtt betesszük a második tepsit, ne felejtsük el a sütőt vissza melegíteni 200 fokra.
A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgáját a cuko...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vizet és az olajat. Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük. Az almát...
Elkészítési idő:A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral...
Elkészítési idő:1. A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót. 2. Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, vajjal kikenjük és belisztezzü...
Elkészítési idő: fél óra