Tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg zsír / vagy margarin
2,5 dl víz
8 egész tojás
2 dkg kristálycukor, csipet só
A krém nálam legtöbbször a dr Otker vaníliás tortakrémje, vagy 2 vaníliás puding.
- Először mindig a sütőt kapcsolom be 200 fokra.
- A vizet a zsírral, sóval, cukorral felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük amíg a massza el nem válik az edényfalától.
- Félre húzom a tűzről, átteszem egy műanyag edénybe, hogy hűljön pár percet, és a tojásokat egyesével, gépi habverővel hozzá keverem. (Nem biztos, hogy kell bele az összes) A tészta állaga, sima és krémszerű kell legyen.
- Nyomózsákból, vagy evőkanállal halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kb 30 db lesz.
- 200 fokon sütöm,alsó-felsó sütés,kb 30 percet, ennyi idő alatt szépen feljön, és kívülről jól megsül. A sütő ajtaját nem nyitom ki, nehogy összeessen a tészta, leveszem 130 fokra, és még negyed órát szárítom, hogy a belseje is jól átsüljön.
A víz, a zsiradék, és a liszt mindig ugyanannyi legyen.
Mielőtt betesszük a második tepsit, ne felejtsük el a sütőt vissza melegíteni 200 fokra.
A krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papír...
Elkészítési idő: 30 percElkészítjük először a "cukros tejet". -1 cs. vaníliás cukor -0,5 l tej -2 kupak sütőrum -Porcukor ízlés szerint A fentieket összekeverjük. Elkészítjük a "mascarponés mass...
Elkészítési idő: 30 perc1 dl tejbe beleáztatjuk a mandulákat. Másnap felforraljuk. Tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót. Ha jól kihűlt gombócokat formálunk belőle és a közepébe belenyomunk egy...
Elkészítési idő:1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...
Elkészítési idő: 20 perc