Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
a tésztához:
• 25 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg kristálycukor
• 1 tojássárgája
• 1/2 dl tej
• 1 dkg friss élesztő
• 1 csipet só
a töltelékhez:
• 15 dkg darált dió
• 10 dkg cukor
• baracklekvár
a tetejére:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál olaj vagy margarin
• darált dió
- A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük.
- A tésztához az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Bő fél órát pihentetjük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből egy-egy kör alakú lapot nyújtunk.
Az első lapot a sütőpapírral bélelt formába terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal. Megszurkáljuk villával, és kb fél órát pihentetjük
180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő eltérhet.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval, és a szélét körben megszórjuk darált dióval, vagy díszesítjük ízlés és fantázia szerint.
1. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. 2. A meleg pudingba keverjük az lereszelt étcsokoládét, majd kavargatva kihűtjük. 3. A habot közb...
Elkészítési idő:A répákat megtisztítjuk és robotgépben felaprítjuk. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tá...
Elkészítési idő:1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos mas...
Elkészítési idő:Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük babapiskótával. Én az oldalát félbetört piskótákkal rakom körbe. A tejszínt kemény habbá verjük. A cseresznyét megmossuk, kimago...
Elkészítési idő: