750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)
A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk az elkészült forralt bort.
Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyd ki!
Nagyot csalódtam, amikor kilenc évvel ezelőtt, Svájcban, belekortyoltam egy pohárba, amiben egy kívánatos, pirosas ital volt. Savanykás, fanyar, cseppet sem édes íze először meghök...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz instant kávét magas pohárba tesszük, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd felhabosítjuk. Jégkockát és esetleg még vizet teszünk hozzá, kevés t...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és összeturmixoljuk. A vizet fokozatosan adagoljuk, ki-ki ízlése szerint változtasson a mennyiségén.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű