menu

Családireceptkönyv.hu

Forralt bor


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)

Elkészítés:


A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk az elkészült forralt bort.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyd ki!

 Forralt bor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banános kiviturmix
Banános kiviturmix

A gyümölcsöket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A citrom levét kifacsarjuk ügyelve a magokra. A turmixba beleöntünk mindent: gyümölcsök, citromlé, ásványvíz. Simára turmixoljuk....

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levendula szörp
Levendula szörp

A cukorral felforralom a vizet. Amikor már forr, beleteszem a szárított virágot. 3 percig forralom, majd lekapcsolom a tűzhelyet. Beleteszem a citrom levét, a magját és a rostokat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi Baileys
Házi Baileys

Jól összekeverni a hozzávalókat.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres fügelikőr
Gyömbéres fügelikőr

A gyömbért meghámozom, felszelem julienne-re, vagyis csíkokra. A fügéket megmosom és óvatosan, hogy szét ne nyomjam, karikára vágom. Szélesebb szájú üvegbe dobálom először a gyöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk