menu

Családireceptkönyv.hu

Forralt bor


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)

Elkészítés:


A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk az elkészült forralt bort.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyd ki!

 Forralt bor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Likőr
Likőr

A tejet a cukorral és a csokival (apró kockákra töröm) felforralom. Én legalább 3x szoktam. Közben sűrűn kevergetem, így a csoki nem áll össze, bár csoki függő.Ha kihűlt akkor mehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Antibiotikum
Antibiotikum

Elkészítés: Egy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
griotka
griotka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér csoki likőr vaníliával
Fehér csoki likőr vaníliával

Az apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk