750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)
A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk az elkészült forralt bort.
Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyd ki!
.aprora kockazva, osszekeverni egy tepsibe. Megszorni izles szerint daralt szegfuszeggel es fahejjal. 2 citrom levevel. Es fel kg barnacukor/nyirfacukor Osszekeverni. Majd bedobni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk. Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöld-almát, a kivit és a banánt meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe töltjük. Belefacsarjuk a zöld citrom levét, hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg jó minőségű, összetördelt étcsokoládét főzzünk fel 1,5 dl zsíros tejszín és 6 dl tej keverékében, amibe előzőleg beletettünk 3 nagy ág mentát is. Kevergessük, míg a csoki te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű