1 csésze mandulaliszt
2,5 evőkanál kókuszliszt
1 teáskanál sütőpor
2 csipet só
2 csipet fehér bors
2 tojás
2 teáskanál vörösborecet
negyed csésze tejföl
negyed csésze reszelt sajt
12 dkg bacon szalonna
3 dkg vaj
Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
Botmixerrel dolgozd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd add hozzá a tojásokat, az ecetet, a tejfölt és a sajtot. Keverd őket simára.
Közepes tűzön, serpenyőben pirítsd a szalonnát 5 percig, majd add hozzá a vajat.
Keverd hosszá a vajas szalonnát a többi hozzávalóhoz. A tésztát oszd el egyenlően a kizsírozott muffinsütő 6 formácskája között. Nem fog nagyon megemelkedni, nyugodtan töltsd meg a formát.
Süsd 15-18 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e.
Edd meg még melegen, kevés tejföllel vagy vajjal.
Akár dupla, vagy tripla mennyiséget is készíthetsz belőle: a hűtőben 5 napig tárolhatod, a mélyhűtőben pedig még tovább: a rohanós reggeleken csak be kell tenned a mikróba, hogy megmelegítsd.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: