Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos-sajtos gombóc
Spenótos-sajtos gombóc

1. A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk és ahogy megpuhul - max. 1 perc - vegyük ki, majd tegyük félre lecsurogni egy szűrőn. Én most bébispenótot használtam, de persze si...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Fűszeres sült karfiol, mintha Buffalo "csirkeszárny"
Fűszeres sült karfiol, mintha Buffalo "csirkeszárny"

A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, a szárrész külső, fás részét levágjuk, a zsenge belsőt is feldaraboljuk. A száraz alapanyagokat - a lisztet, a fokhagymaport, a római köményt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldségfasírt
Zöldségfasírt

A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le őket és tegyük egy nagy keverőtálba. (Ne nyomkodjuk ki!) A vöröshagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombafasírt
Gombafasírt

A megfelelően előkészített gombát (akár több fajtából is) felaprítjuk és zsíron, vagy olajon petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. A gombát összed...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk