500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)
Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
A tésztához a lisztet és a margarint összemorzsoljuk. A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, majd egy kis, kerek formájú sütő edény formájúra nyújtjuk. Belehelyezzük a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolfejről leszedegetem a leveleket, a torzsájának fás részét kivágom, majd először félbe, azután nagyjából egycenti vastag szeletekre vágom.A szeletekből nagyobb rózsákra bon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket apróra vágva olivaolajban összekeverni. A tetejére jön az omlett.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot válogasd át, mosd meg és áztasd be előző éjszaka. Másnap szűrd és öblítsd le a babot, majd bő sós vízben forrald kb. 15 percig, végül lassú tűzön főzd puhára. Közben készí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű